Dijous Paella + Élena.

shapeimage_17L’altre dia vaig tenir l’oportunitat de poder adquirir dos discs interessants. El primer, el segon disc dels Dijous Paella, anomenat “Vol 2”. I l’altre, el disc del grup Élena, “Un cafè, setanta matins”. Dos discs de dues formacions que canten en Llengua Catalana. Dues formacions d’estils musicals ben diferents. Haig de dir que els dos m’han sorprès gratament. Potser més el disc de Dijous Paella, perquè pensava que la marxa del cantant “Titot” influiria, però haig de dir que no ha estat així. L’Àgata Casas ha fet una bona feina, com tot el grup. El trobo un disc magníficament gravat i amb un so molt bo. Dijous Paella amb aquest l’estil fresc de rumba ha generat uns temes prou interessants tant en ritme com en les lletres. De bon principi que vaig escoltar el disc, vaig veure la qualitat d’aquest.

Pel que fa al disc del grup Élena, reconec que he necessitat més temps per apreciar-lo. L’he escoltat uns quants cops, i haig de dir que el trobo genial. Potser perquè era important la meva desconeixença d’aquesta formació, potser perquè no estic acostumat a escoltar música d’aquest estil. Però sense cap mena de dubte el recomano. És un disc treballat i elaborat.

Tot això em serveix d’excusa per dir el que fa temps que penso i que mai he escrit. Crec que la música en llengua catalana està en un bon estat. Actualment no hi ha només quatre grups que poden omplir un Palau Sant Jordi. Actualment hi ha més diversitat de formacions que enregistren diferents estils musicals desde la cançó d’autor, passant pel Pop Rock, l’Ska, el Reggae, la Rumba, el Hip Hop, la música electrònica, etc. Potser cap d’aquestes formacions no ompliran un Palau Sant Jordi, (que no s’ha tornat a provar) però hem guanyat en diversificació i en amplitud musical.

Espero que no sigui l’últim article que publico sobre novetats interessant del panorama musical en català. A més sóc conscient que hi ha més novetats musicals, però he triat aquestes dues a tall d’exemple.

Amb tot plegat he descobert aquest portal catalunyarock.com.  Us convido a què hi doneu un tomb a veure que us sembla… Almenys és el que farà un servidor.

Us deixo un dels temes de l’últim disc dels Dijous Paella

En-aquest-bar-dijous-paella

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s