Festa de Sant Joan… Per triar i remenar.

shapeimage_26Ja hem arribat a l’estiu, demà revetlla de Sant Joan, i l’inici de moltes festes arreu del país. Demà hi haurà un ventall amplíssim de revetlles. Revetlles populars, revetlles privades, revetlles familiars, revetlles infantils, revetlles íntimes, etc.

Pertant l’oferta que tindrem demà arreu del país és per triar i remenar. Algunes ens agradaran més i d’altres menys. Ens podrem queixar que al nostre poble no hi fan revetlla pel joves o bé per contra la revetlla del nostre poble és la més divertida del país. Però si més no, tothom ja té clar a hores d’ara on passarà la revetlla de Sant Joan.

Però la revetlla de Sant Joan no només indica l’inici simbòlic d’una estació meteorològica, l’estiu, sinó també l’inici de la majoria de Festes Majors de pobles i ciutats. Tant és així que diferents pobles ja ha començat o començarà ben aviat la Festa Major local.  Tant és així que per exemple a Valls s’hi celebra per aquestes dates la Festa Major. On un dels principals actes d’aquesta festa i que us recomano amb passió és l’actuació de les colles castelleres locals a la plaça del blat de Valls el dia 24 de juny.

A la petita població de Les, també és festa aquest dies, s’hi desenvolupa la Festa Major i crema d’Eth Haro, a la nit del 23 de juny. La crema d’un tronc de prop de deu metres d’alçada és si més no espectacular.

També vull resaltar la festa que desenvolupa a la població d’Isil. Allí s’hi celebra la Festa de les Falles, també a la nit del 23 de juny.

Però no puc deixar-me una de les festes més famoses, la que s’hi celebra a Ciutadella. Les Festes de Sant Joan de Ciutadella, la Festa de Cavalls per excel·lència. Aquesta és una festa que no he tingut el goig de poder veure-la i poder viure-la. Amb tot, però, friso per poder algun any, agafar un avió o un vaixell i passar uns dies a Ciutadella pels dies de Sant Joan.

Doncs bé, tot just comencem l’estiu i tot just comencen les festes. Així que intentaré en la mesura que em sigui possible anar indagant sobre quines propostes interessants ens ofereix el calendari festiu d’enguany.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s