Glosa i folk a calaf.

shapeimage_27Dissabte passat va tenir lloc a Calaf el 18è Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf, el “Desfolca’t”. Ja fa temps que tenia ganes de poder-lo disfrutar i enguany ha pogut ésser així.

Vaig aterrar per terres de l’Anoia (o de l’Alta Segarra tal i com prefereixen els calafins) el dissabte a la tarda, ja que volia escoltar la Jornada de la Lliga Nacional de Glosa que s’hi duia a terme. Aquest cop hi van participar els equipss següents: “Viles Ocupades” (Barcelona), el “Vallès Accidental” (Vallès Occidental), “l’Empordà”, “Vaig embriagat” (Esplugues de Llobregat) i l’equip que actuava com a local, el de “l’Alta Segarra”.

Després de més d’una hora de combat glosador, els equips de les “Viles Ocupades” i de “l’Alta Segarra” van arribar a la final d’aquesta jornada de lliga glosadora. El jurat estava format entre d’altres per dos interessants glosadors mallorquins, Mateu Mates “Xurí” i Macià Ferrer. Ambdós van glosar el veredicte de la final amb una espectacular glosa mallorquina, de la qual es va saber que l’equip guanyador va ser l’equip local de “l’Alta Segarra”. Sense cap mena de dubte al meu entendre van realitzar un combat glosador a un gran nivell. I si no m’erro aquesta és la seva primera victòria en una jornada de lliga, així que moltes felicitats per la part que els toca.

Però aquí no va acabar la cosa ja que a la nit vaig gaudir amb la Mostra de Música Popular i Tradicional que es celebrava a la Plaça Gran del poble. Amb les actuacions entre d’altres de Pep Gimeno “Botifarra”, el Belda i el conjunt Badabadoc, Mateu Mates “Xurí” i Macià Ferrer, Erdizka Lauetan o  Lou Dalfin.

La gran festa del folk es va poder viure i palpar a cada un dels bars, pubs o tavernes on tots aquests grups que van participar a la Mostra de Música Popular i Tradicional van actuar més tard per separat. Aquesta vegada em vaig decantar per anar a escoltar una formació prou coneguada “El Belda i el conjunt Badabadoc”. Reconec que no ni havia risc en la meva tria, però el resultat va ser més que eficaç. Un festival amb totes les lletres d’aquest grup i del seu cantant al Pub Skàndol de Calaf. Va ser doncs, una gran nit, que ens va deixar a tot el públic unes bones vibracions per a la resta del cap de setmana.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s