Santes descafeïnades.

shapeimage_31Ja hem arribat a una de les cites més importants de la temporada castellera, la diada de les Santes de Mataró. Enguany a part de la participació dels amfitrions, els Capgrossos de Mataró i uns habituals de les darreres Santes, els Castellers de Vilafranca, també hi han participat la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

El cartell casteller era molt interessant i les expectatives dipositades per cada colla en aquesta cita castellera també eren importants. Per una banda, els amfitrions volien portar a plaça els seus primers castells de nou de la temporada. Per altra banda, els vilafranquins tenien l’objectiu d’aconseguir un castell de gamma extra. I per part dels de Tarragona, l’objectiu era consolidar el 5 de 8 i treballar pels castells de nou.

Amb aquestes expectatives i veient el resultat final de la diada castellera de les Santes d’aquest any, podem dir que ha estat una diada descafeïnada. En primer lloc, perquè l’aposta dels Castellers de Vilafranca de coronar un castell de gamma extra no s’ha aconseguit. Els de la camisa verda han fet llenya en el seu intent de carregar el 2 de 9 amb folre i manilles. En primera ronda, els de Vilafranca han descarregat un nerviós 4 de 9 amb folre. En segona ronda, i després de la caiguda del 2 de 9 amb folre i manilles, han descarregat un 2 de 8 amb folre sense gaires problemes. I en tercera ronda, han carregat un 3 de 9 amb folre. Massa llenya per la colla liderada per en David Miret. I per això els verds han acabat l’actuació amb un vano de 5.

Però les Santes també han estat descafeïnades per l’actuació dels amfitrions. Els Capgrossos de Mataró han aconseguit en part alguns dels seus objectius, com descarregar algun castell de nou. Ha estat en primera ronda on els blaus s’han apuntat el seu primer 3 de 9 amb folre descarregat d’aquesta temporada. En segona ronda, no han pogut amb un nerviós 4 de 9 amb folre que han desmuntat sense fer llenya, i han hagut de realitzar un preciós i vibrant 4 de 8 amb el pilar, on han mostrat tenir un espadat de sis ben assajat. En tercera ronda han descartat un possible 5 de 8, castell que ja han realitzat aquest any, i han optat per un 2 de 8 amb folre parat. En la ronda de pilars el repte dels Capgrossos passava per descarregar l’espadat de set pisos amb folre, però només l’han pogut carregar. Els amfitrions doncs, encara tenen feina per fer després de les vacances.

I l’actuació potser menys descafeïnada, i que ha aconseguit una victòria moral, ha estat la de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, ja que han aconseguit els seus objectius marcats. Consolidar el 5 de 8, castell que han descarregat en segona ronda i poder coronar algun castell de nou. En concret han aconseguit carregar un 3 de 9 amb folre molt seriós en primera ronda. Els nervis però, els han jugat una mala passada. El castell presentava unes mides per poder-se descarregar. La tercera ronda l’han resolta amb un carro gros, un 4 de 8, un treball per un futur 4 de 9 amb folre que podrien portar a plaça més endevant, si més no, a Sant Magí o Santa Tecla.

Així doncs, ens caldrà esperar per veure el primer castell de gamma extra d’aquesta temporada. Quina colla serà la primera en realitzar-ne un? Castellers de Vilafranca? Colla Joves Xiquets de Valls? Colla Vella Xiquets de Valls?… Quin estiu ens espera!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s