Mercadal de nou… i prou!

diada_mercadalReus s’ha quedat altre cop sense poder veure un castell de gamma extra a la plaça del Mercadal. Això sí, s’hi han pogut veure bastants castells de nou,  quatre 3 de 9 amb folre i dos 4 de 9 amb folre. Per altra banda també s’hi ha pogut veure tres 5 de 8,  dos pilars de set amb folre, dos 2 de 8 amb folre, un pilar de 6 i dues sorpreses: el primer 5 de 8 amb agulla de la història a càrrec dels Castellers de Vilafranca i el primer 3 de 8 de la temporada de la colla local dels Xiquets de Reus, felicitats Xiquets! (Aquí trobareu desglossat quins castells ha realitzat cada colla.)

Però anem a pams… crec que una actuació que reuneix les quatres millors colles castelleres i no s’hi contemplen castells de gamma extra, (en les alçades de temporada que estem) és que no acaba de rutllar. No acaba de rutllar perquè potser les colles que hi participen no s’acaben de creure aquest format d’actuació. No acaba de rutllar del tot perquè potser les colles participants no porten suficients camises per dur-hi a terme castells de més nivell. O no acaba de rutllar perquè potser en el calendari d’actuacions d’aquestes colles, la diada del Mercadal no hi té un pes específic. El que em queda bastant clar és que hi ha alguna cosa que no acaba de quallar. Al meu entendre no crec que es faci a Reus una actuació amb aquestes colles de tant nivell amb la intenció que a la capital del Baix Camp s’hi puguin observar només castells de nou (sense desmereixa’ls). Crec que la diada del Mercadal aspira a més. Ho crec i ho desitjo perquè és en antigues edicions d’aquesta diada del Mercadal on s’hi han pogut contemplar castells de gamma extra com el 9 de 8, en dues diades del Mercadal, els dos de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el 4 de 9 sense folre dels Minyons de Terrassa, el 2 de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa i el  pilar de vuit amb folre i manilles dels verds.

No penso que sigui molt exigent en demanar que d’aquí dos anys el nivell global d’aquesta actuació millori un  xic més que el d’aquest. Entenc el que suposa plantejar castells superiors al 3 i 4 de 9 amb folre. Entenc que les colles convidades ho poden fer. Entenc que el públic s’ho mereix… i Reus també.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s