3a i última ronda de cantautors a Granollers: Meritxell Gené i CeskFreixas.

DSC_0112

DSC_0002

Joventut al poder. Així de clar ho dic. Meritxell Gené i Cesk Freixas són el relleu generacional del moviment musical i de protesta de “la nova cançó”. Els dos joves cantautors van oferir un concert a Granollers aquest passat dissabte en el marc del Cicle de Cants i Autors que s’ha realitzat aquest mes d’octubre. Tant la Meritxell Gené com en Cesk  Freixas ens van emocionar amb les seves cançons. Ambdós coincideixen amb un cantautor com a referent, el desaparegut Ovidi Montllor. Ambdós ens van delitar amb dues versions de dos cantautors de “la nova cançó”. La Meritxell Gené va versionar “Homenatge a Teresa” de l’Ovidi Montllor i en Cesk Freixas va oferir-nos un renovat “Al vent” d’en Raimon.

La Meritxell Gené i en Cesk Freixas són dos cantautors reconeguts dins del panorama musical actual. De Meritxell Gené us puc dir que encara recordo el primer dia que vaig sentir la seva veu dolça. Això va ser en una Trobada d’acordionistes d’Arsèguel, on va presentar algunes de les seves cançons amb l’acordió diatònic. D’en Cesk Freixas que us haig de dir? Músic amb dos treballs a la seva butxaca, el vaig poder escoltar per primer cop, ja fa molts anys, en un concert a Granollers organitzat també pel casal de l’Esquerda.

El dos van omplir la Sala de cultura Sant Francesc de gent. Gent que va escoltar agraïda el seu repertori ple de cançons reivindicatives. Cançons que ens van portar cap a un ambient i una atmosfera més íntima, on es va poder observar la comoditat en què ambdós es movien a l’escenari.

Aquest doncs va ser el concert que tancava la segona edició del Cicle de Cants i Autors 2009. Cicle més que interessant el d’enguany, que espero que no decaigui i continui l’any vinent amb la mateixa força i intensitat per part dels organitzadors i col·laboradors. Encoratjo a organitzadors i col·laboradors a continuar treballant per tenir un cartell com el d’aquest any, en el qual hi hagi una mescla d’artistes consolidats i emergents d’aquest país . Projectes com aquest fan que encara sigui interessant viure en aquesta ciutat i no es tingui la sensació de viure en un Granollers mort.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s