Gamma extra.

VallsHem tingut una diada Santa Úrsula espectacular, sobretot pels rosats. I una diada Sant Narcís  prou seductora pel públic assistent. Podem dir doncs, que hem tingut un cap de setmana de gamma extra.
girona_2510I és que a la plaça del blat de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls van dur a terme una actuació d’aquelles que fan afició. Un 2 de 9 amb folre i manilles sensacional, un 5 de 9 amb folre carregat impressionantment, un 3 de 9 amb folre i per acabar-ho d’arrodonir un esplèndid espedat de 8, amb el seu folre i les seves manilles. Els rosats van ratllar la perfecció castellera. En el tram final de temporada la Vella s’ha posat les piles i recordant-nos la sentida frase de “… la Vella és la Vella”

A l’altre costat de la plaça, la Colla Joves Xiquets de Valls no va tenir el dia. Va optar per obrir amb un 5 de 9 amb folre, fins aquí tot normal, era el seu cavall guanyador, després d’haver descarregat en anterioritat tretze catedrals i que per Sant Fèlix  el poguéssim veure com es carregava. Però aquest passat diumenge quan tenien pràcticament tota la canalla a dalt, aquesta es va fer enrere i pocs instants després la supercatedral feia llenya. Això va marcar a la Joves, que després  només carregàven un 3 de 9 amb folre degut en gran part als nervis de la canalla. Seguidament van executar el seu catorzè 5 de 8, en segona ronda. I en tercera i última ronda van optar per un 2 de 9 amb folre i manilles, que es va quedar en intent, demostrant que estava poc rodat i que encara li faltava assaig. Van tancar l’actuació amb un 2 de 8 amb folre i els pilars de cinc de comiat. Gran treball, el d’enguany, de la Joves amb el 5 de 8. Espero que l’any vinent augmentin un esglaó o continuin si més no el nivell d’aquesta temporada.

A la plaça del vi, a Girona, la relació idílica entre aquesta ciutat i els Minyons de Terrassa continua un any més. L’any passat els malves descarregàven per primer cop a la seva història el pilar de 8 amb folre i manilles. Doncs enguany a més de tornar a descarregar aquest tros d’espedat de vuit pisos, han aconseguit descarregar el seu primer 2 de 9 amb folre i manilles de la temporada. Aquests dos senyors castells van estar acompanyats per el 3 i el 4 de 9 amb folre, ambdós descarregats. A poc perquè arribi la Diada dels Minyons, aquesta ha estat una grata notícia per poder veure una altra gran diada castellera a Terrassa properament. Amb què ens delactaran enguany els malves? 5 de 9 amb folre com a Valls o alguna altra sopresa? De ben segur que ens n’assabentarem. El que queda clar és que Girona em continua enamorant… com a mínim castellerament parlant.

I com a últim apunt d’aquest pletòric cap de setmana casteller. Destacar positivament el 3 de 9 amb folre i el 4 de 8 amb agulla dels Capgrossos de Mataró també a Girona així com el primer 5 de 8 descarregat dels Castellers de Sants a Sitges. Per contra, els reitarats intents desmuntats i la llenya final del 4 de 9 net dels Castellers de Vilafranca, evidencien que aquest castell estava prou verd com per tirar-lo a plaça. Ens queda per veure si aquest castell arribarà a temps per la seva Diada de Tots Sants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s