Quinto!

El proper dia de Sant Esteve, el 26 de Desembre a les 19h al centre de cultura popular i tradicional de la Troca, els Xics de Granollers organitzarem un Quinto de Nadal obert a tota la ciutat i a la comarca.

I què és un Quinto? Un Quinto és un joc típic de les dates nadalenques, i que es jugava i es juga a diferents comarques de tot el país, entre elles el Vallès Oriental. El funcionament d’aquest joc és molt similar al del bingo clàssic. Hi ha un cartró amb uns números de l’1 fins al 90. Cada cartró pot ser diferent. Es tracta d’anar marcant el números que el lloro va cantant. Primer guanya aquell que tingui tots els números d’una fila, i després hi ha un segon premi per aquell cartró en el qual hi hagi marcats tots el números. Del primer premi s’en diu fer un quinto, del segon fer una plena.

El que diferencia el Quinto del bingo, és aquella persona que canta els números, el lloro. Aquest canta els números de forma especial, amb dites tradicionals i algun acudit. Això fa que aquest joc guanyi en diversió i humor sobretot.

Així que ja ho sabeu, si després dels canelons de Sant Esteve no sabeu què fer, podeu passar-vos per la Troca, que algun premi interessant us podeu endur. I si no teniu sort una bona estona podreu passar.

Com a mínim hi haurà un lloro que cantarà…

PD: A la Viquipèdia hi podreu trobar més informació, com ha fet un servidor.
Anuncis

Un pensament sobre “Quinto!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s