Onze nadals i un cap d’any.

Aquesta és una bona proposta per aquestes dates. Es tracta d’un disc en format de llibre, o un llibre en format disc. M’explico.

De ben segur que si heu escoltat la música de Dijous Paella, les cançons “Es quan dormo que hi veig clar” i “A cal fuster hi ha novetat” us haurien de sonar. Aquests temes estan realitzats basant-se en textos del poeta J.V. Foix. Són cançons que es van desenvolupar quan en Francesc Ribera “Titot” liderava aquesta formació. Ell mateix va rebre l’encàrrec de musicar textos del poeta. Encàrrec proposat per la Fundació J.V. Foix.

Així que l’artista berguedà es va arremangar la camisa i es va posar a treballar en l’elaboració de peces musicals amb textos del poeta barceloní. El que fou líder dels Brams, va decidir musicar el llibre “Onze nadals i un cap d’any”, llibre que conté les felicitacions nadalenques que va dedicar J.V. Foix  a les seves amistats. El resultat d’aquest treball és un nou registre híbrid, editat per Eumo Editorial amb la col·laboració de la Fundació J.V. Foix i Propaganda pel fet l’any 2008.  Un llibre que a la vegada és un disc. Una reedició del llibre “Onze nadals i un cap d’any” on a part de poder llegir aquests dotze poemes, podem alhora escoltar les versions musicades d’aquests i observar les il·lustracions fetes pels diferents amics del poeta.

Arran d’aquest treball, en Francesc Ribera “Titot”, en Marc Serrats i l’Albert Vila, van enginyar-se el grup musical Poetristes. La companyia Poetristes és la que ha posat música a aquest textos de J.V. Foix, i a la vegada és la companyia que s’encarrega de liderar l’espectacle musical que gira entorn aquesta obra poètica.

Aquesta és una magnífica opció, si no voleu recórrer a les típiques nadales i als refranys més populars. Aquest format híbrid és doncs, un llibre clàssic per ser exhibit en qualsevol biblioteca i un disc per evidenciar una música encisadora. Amb aquest llibre obtindreu una poesia musicada de qualitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s