Llits: un altre plat combinat de Lluís Danés i Lluís Llach.

L’espera ha valgut la pena i el resultat ha satisfet les meves expectatives. Això és el que penso després d’haver tingut l’oportunitat de gaudir recentment  de l’espectacle “Llits”. Un espectacle que deambula per tots els llits possibles, per tots els llits probables, per tots aquells llits que ens podem trobar al llarg de la vida, i ho fa de forma trepidant, enèrgica i sense perdre el ritme.

L’obra, dirigida per Lluís Danés, és una funció de gran format que no m’ha decebut gens ni mica. Una representació teatral en la qual també hi ha espai per la música i pel circ. Una obra que per moments et transporta a la carpa del circ més il·lustre i que et trasllada a un Broadway amb accent català. “Llits” cuida la posada en escena fins a l’últim detall. Elegant, esvelta, espectacular, sensacional … i així podria seguir sense parar.

L’espectacle compta amb la participació, com actors principals, de l’Albert Pla, la Lídia Pujol i l’Alba Serraute. El  primer interpreta “El Gran Lectus”, un personatge que li va com anell al dit, ja que l’Albert Pla es mostra molt còmode en aquesta estrena com actor. Si a sobre hi afegim les seves dots musicals, poca cosa podem demanar més. Com diu en Lluís Llach, “l’Albert Pla viu entre la ficció teatral i la dura realitat” i no hi puc estar més d’acord. Però no vull desmerèixer tampoc les altres dues protagonistes. La gran veu de la Lídia Pujol ha penetrat dòcilment i refinadament a les meves orelles i m’ha seduït.  També m’han captivat l’Alba Serraute i les seves arts com a pallassa.

Si amb el que he explicat no en teniu prou per pagar l’entrada de tal esdeveniment, us haig de dir que “Llits” compta amb uns textos molt ben elaborats, fruït del treball exercit pels guionistes Lluís Danés i Feliu Ventura. Compta amb música composada per en Lluís Llach i en Borja Penalba que delecta les orelles més exigents i que vesteix l’obra perquè mai es quedi nua de melodies.  Compta amb un escenari enginyós i atrevit que sempre està farcit però que mai està atapeït i això, en gran part, es deu als “Matalàstics”, els acròbates i artistes de circ que s’encarreguen d’omplir el marc de l’espectacle amb gran plasticitat. “Llits” és una producció del Teatre Nacional de Catalunya, de Santamandra Produccions, d’Andréas Claus i Lila Pla Alemany. “Llits” demostra que tenim una cultura potent, sempre i quan ens la creiem.

Tot plegat és doncs, més d’un motiu per tenir en consideració aquest espectacle.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s