El mestre Arnella.

Dues coincidències en aquests darrers dies han fet que avui em decideixi a escriure sobre en Jaume Arnella. Últimament he pogut assistir a dues actuacions en directe d’aquest cantautor. La primera va ser aquest passat dijous a la llibreria-restaurant els Anònims de Granollers, en el marc dels actes de commemoració del 50è aniversari de la mort d’en Quico Sabaté. Com que ho tenia a prop de casa no podia deixar escapar aquesta ocasió. La segona vegada que l’he pogut escoltar va ser ahir mateix a la 8a Trobada de cantadors d’Espolla.

Ahir en Juame Arnella va oferir un repertori especial per a l’ocasió, tant pel lloc com pel temps. El concert d’ahir a la nit va ser de curta durada, ja que el plat fort era i és com cada any l’entronització del rei de les nyacres. Però l’actuació d’ahir era un petit tast del darrer romancer dels Països Catalans. Era un aperitiu de luxe pel que venia després. Cançons i romanços d’actualitat, introduïts amb sàvies i iròniques paraules del mestre. Entre els temes escoltats ahir, vull destacar el romanç dedicat a en Quico Sabaté. No només per la lletra d’aquest romanç, en el qual s’explica el darrer viatge d’aquest personatge, sinó per les paraules emotives i pedagògiques que van presentar aquest romanç. El que em fa pensar que sempre es pot aprendre alguna cosa d’en Jaume Arnella i de les seves actuacions.

Músics i personatges com aquest són més que necessaris per aquesta cultura i aquest país, m’atreveixo a dir que són imprescindibles. No seré jo ara qui descobrexi la figura d’en Jaume Arnella, així com la seva trajectòria. Tampoc seré joc qui reconegui que en Jaume Arnella ha estat i continua essent un referent de la música folk realitzada en aquest país. El que fou membre de la formació Grup de Folk ha vist com cançons seves han passat a ser himnes festius, per exemplificar-ho, només dir-vos que ahir tot just en acabar la festa grossa de la glosa, en el bar de la sala de la Societat Fraternal d’Espolla, espontanis es van posar a cantar “Les rondes del vi” en un ambient festiu i taverner.

Llarga vida al mestre Arnella!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s