El terrats d’en Quintana.

 

El darrer treball d’en Gerard Quintana, “De terrat en terrat”, ja està en el meu reproductor. A priori vaig pensar que seria un treball més en la trajectòria d’aquest músic. Però  els comentaris que m’arribaven, ja sigui per amistats, coneguts o fins i tot per la crítica m’animaven a tenir-lo en consideració. A primera oïda haig de comentar que el disc m’ha resultat sorprenent, i que a mesura que l’anava escoltant i reescoltant he pogut apreciar-lo en la seva plenitud.

La tasca de cantautor del músic gironí no és nova. El que fou l’antiga veu de Sopa de Cabra ja porta diferents treballs en solitari. Tot i que no sóc un fervent seguidor del músic gironí, reconec que en Gerard Quintana posseeix una de les veus més virtuoses del panorama musical del país. Veu que ha agafat encara més protagonisme en el seus treballs en solitari. Amb tot, haig de dir que el seu darrer treball em resulta força atractiu i em provoca embadaliment, sobretot per ésser fresc en quan a ritmes i per trencar el motlle on ubicava a aquest cantant. Un treball on es poden escoltar cançons que sonen ben diferents als altres discs d’en Gerard Quintana, sense perdre l’essència musical i la marca d’identitat de l’antic membre dels Sopa de Cabra.

Una de les novetats d’aquest producte “De terrat en terrat” està en la producció d’aquest. La producció del disc corre a càrrec de l’Albert Pla, qui crec que ha fet que aquest treball soni tan diferent. D’alguna manera o altra la mà de l’Albert Pla s’ha notat. Per altra banda un altre fet destacable d’aquest “De terrat en terrat” és la col·laboració de l’artista Beth en el tema “Quan el Sol”.

Així doncs aquest és un treball molt enèrgic, que irromp amb molta força al mercat musical, amb cançons com “Barcelona en colors”, on es posa de manifest tot l’esmentat. Però no us deixeu endur només per aquest tema, endinseu-vos als terrats d’en Gerard Quintana, potser algun us sonarà, potser algun altre us sorprendrà, potser… potser val la vena escoltar-lo i tenir-lo en consideració.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s