Fot-li foc!

El dissabte vaig sumar-me a cremar la “directiva del foc” de manera simbòlica. Aquesta era una iniciativa impulsada per l’Assemblea de Joves de Granollers, el Casal Popular de l’Esquerda i les entitats de cultura popular i tradicional de Granollers que utilitzen pirotècnia, com els Diables de Granollers, el Drac de Granollers. A aquestes s’hi van també sumar les entitats que tiren endavant la Festa Major de Granollers, els Blancs i els Blaus, i entitats del món de la cultura popular i tradicional com l’Esbart Dansaire de Granollers, els Gegants de Granollers i els Xics de Granollers. Que la iniciativa comptés amb aquest suport és si més no un fet remarcable. Aquesta és una iniciativa més de les moltes que s’estant duent a terme per tot el territori català. Totes elles iniciatives reivindicatives i mostrant un clar rebuig a la directiva esmentada.

Dit això, també vull dir que és trist que des de Brussel·les s’idei un directiva que no tingui en compte les cultures minoritàries i minoritzades. Això demostra la poca sensibilitat envers certs pobles i certes cultures, cosa que tristament ens estem acostumant. Una directiva que actualment es troba en mans de l’administració espanyola i catalana, qui ara tenen la patata calenta per solucionar la qüestió i acontentar a tothom. La pressió la fa tot el món del foc, el món de la cultura popular i tradicional i els ciutadans sensibilitzats. Mentrestant toca esperar, toca esperar i desitjar que poguem gaudir del foc com element festiu, cultural, tradicional i popular. I de passada no deixar-nos perdre una part indiscutible del patrimoni inmaterial de la cultura catalana. En pitjor situació però, es troben els diables i dimonis de la Catalunya Nord, ja que l’administració francesa no pensa fer gaire cosa, per no dir que no farà res i no presentarà cap tipus d’esmena a la famosa directiva.

Per tot plegat em solidaritzo amb les entitats de foc de la meva ciutat, del meu país i m’adhereixo al manifest del món del foc sobre aquesta problemàtica.

Anuncis

2 pensaments sobre “Fot-li foc!

  1. Joan Gener diu:

    Petita (Gran) Correció!L'acte del dissabte l'impulsaven com a organitzadors i per aquest ordre Assemblea de Joves, Diables de Granollers i C.P l'Esquerda. Com dius, fet remarcable. Si van sumar totes les entitats com a col·laboradores. Fet encara més remarcable. p.d: més que res perquè llavors ens sentim a dir que els indepes d'aquest poble només fem concerts i no fem politica!!!Salut !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s