Punt i final al Tastautors.

Doncs sí, el Tastautors d’enguany ha arribat a la fi. Ho va fer ahir amb el concert més esperat, amb el que crec que va ser el cap de cartell d’aquest cicle de la cançó d’autor, en Quimi Portet. Ahir va ser l’hora del músic vigatà i  també de Els Nens Eutròfics. Anit no hi cabia ni una agulla al Centre Cultural Polivalent de Cardedeu. Públic de totes les edats i de totes les generacions van fer cua per escoltar el recital musical que es preparava. Ahir va ser una nit per l’elegància musical i per la ironia més selecta. La solvència i la mestria d’en Quimi Portet i la seva banda, contra la flamant, però gens menyspreable, proposta de la formació liderada pel poeta Josep Pedrals, posava de manifest el refinat directe d’aquest passat dissabte.

Ahir els papers es van canviar. En Quimi Portet i els seus obrien el recital. Amb un estil únic, sarcàstic i molt particular, el músic vigatà va presentar cadascuna de les cançons que va oferir. Anit tocava no només presentar el seu darrer disc “Viatge a Montserrat” sinó també oferir els temes més bonics, com va dir el mateix músic, de la seva llarga discografia.

No havia tingut fins ahir, el plaer de poder contemplar aquest cantautor peculiar. Tenia moltes ganes no només d’escoltar-ne les seves cançons sinó d’escoltar-ne els seus parlaments entre cantarella i cantarella. La veritat és que aquest és un personatge musical i per tant cultural del país. Un personatge no només pel que fa al seu ofici creatiu, sinó també per la seva esvelta forma d’expressar-se. La ironia enganxa a un públic prosèlit. Sense cap mena de dubte els fidels ahir presents no esperaven menys d’ell.

En Quimi Portet i els seus van ser doncs, els teloners de Els Nens Eutròfics, els quals mesclen poesia i melodia amb un resultat òptim. D’aquesta mescla efervescent en un surt un pop irònic i d’autor que delecta les orelles més aplicades i genera somriures a cada estrofa de les cançons. La poesia d’en Josep Pedrals donava descans als músics entre cançó i cançó. Ritmes agradables amb lletres saboroses, melodies anglosaxones amb versos autòctons, tonades per guimbar amb la lírica més sarcàstica. En definitiva un grup, Els Nens Eutròfics, per seguir de prop la seva evolució. De moment com diria en Quimi Portet, progressen adequadament.

Si voleu més, aquí teniu la crònica que en fa un bon amic a l’Aravallès.cat
Anuncis

Un pensament sobre “Punt i final al Tastautors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s