Article de pretemporada.

El món casteller comença a fer xup-xup, els castells estan al forn, la temporada castellera en sí està a punt per ser comentada. La gran majoria de colles castelleres, per no dir totes, ja tenen els seus efectius enfaixats en els seus respectius assajos. Tothom torna a començar, alguns com si no hagués passat res, d’altres amb la son a les orelles després de tants dies amb la camisa de vacances. Totes les colles amb els seus respectius reptes afrontaran una nova oportunitat per fer-los realitat. Com sempre alguns sobrepassaran els seus reptes, d’altres els assoliran amb orgull, uns altres amb decepció es quedaran a les portes i n’hi ha que es perdran pel camí. Això fa molta pudor a tòpic, però així són els castells, una autosuperació col·lectiva, on el bloc i el conjunt pesa més que l’individualisme.

El treball tècnic de cada colla, així com la capacitat de treballar cooperativament dins d’aquesta serà, al meu entendre, la nota de tall que posarà cadascuna de les colles al seu lloc. Treball, compromís, entusiasme i un xic de sort són els ingredients de qualsevol bona collita. A la vegada, el lideratge i la capacitat que tingui aquest de motivar el grup, esdevindran metodologies valuoses, en un món casteller, que cada cop més, li costa adquirir efectius per assolir els objectius marcats.

Amb tot, estem a les portes d’aquesta nova temporada, estem ubicats en la pretemporada castellera, i resta i restarà molt de temps perquè res no es decideixi fins a l’últim cop de pit. La temporada castellera es molt llarga, i com a tal pot ser regular o irregular. Es tracta doncs, que cadascú busqui la màxima regularitat possible, fet que donarà esperança per a millors auguris.

Esperem que aquest 2010 la collita castellera sigui excel·lent o, si més no, engrescadora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s