Corrandescola; la glosa arriba a l’escola.

“Corrandescola” és un treball que parla de la cançó improvisada a l’escola. L’Albert Casals, coordinador d’aquest projecte, em va demanar fotografies relacionades amb la glosa i un servidor no va dubtar en cap moment en col·laborar amb aquest projecte. Fruit d’aquesta col·laboració avui m’ha arribat a les mans un exemplar d’aquest treball.

Aquest treball és una proposta didàctica per treballar la glosa a primària. Un projecte que vol transportar el món de la cançó improvisada al món educatiu. En aquest projecte hi han participat mestres de llengua i mestres de música de diverses escoles.

Amb aquest llibre, crec que s’ha aconseguit el que fa temps que el món de la glosa persegueix, difusió a tots nivells del cant improvisat. Crec que la difusió de la glosa en els darrers anys ha estat un acció planificada a consciència,  una acció determinada que ha obtingut un resultat prou optim. Però a aquesta acció de difondre la cançó improvisada només li faltava poder arribar al món educatiu. Amb l’edició d’aquest llibre didàctic, el món de la glosa té una eina potent i de qualitat perquè les escoles no li girin l’esquena. Una eina fruit d’una excel·lent labor que proporciona als docents tots els coneixements, estris i materials necessaris per treballar el cant improvisat. “Corrandescola” es defineix com un recurs pedagògic interdisciplinari i a la vegada com un recurs que pretén aportar uns materials que siguin pràctics i que permetin donar suport a les escoles i els mestres que decideixin experimentar amb la glosa.

El llibre “Corrandescola”  és un projecte germà d’una altra edició, “Manual d’iniciació a la glosa”, un compendi breu destinat als que vulguin interessar-se pel cant improvisat i per aquells que vulguin autoensinistrar-se en el món de la improvisació. En definitiva “Corrandescola” és un treball que anima i encoratja a utilitzar la Llengua Catalana i les seves formes tradicionals i artístiques entre els infants i els joves. Un seriosa publicació que cal lloar.

Per acabar, voldria felicitar públicament al grup de treball interdisciplinari “La cançó improvisada a Primària” per la feina feta, i en especial al coordinador d’aquest treball, l’Albert Casals, al qui vull agrair la seva confiança amb el meu treball fotogràfic.

Moltes gràcies Albert, salut i glosa.
Anuncis

2 pensaments sobre “Corrandescola; la glosa arriba a l’escola.

  1. Albert diu:

    Gràcies per les felicitacions!!!!I gràcies de nou per la teva col·laboració… llàstima que les fotos no poguéssin sortir en color, oi?Fins una altra!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s