Nou portal de música en català a la vista.

Aquest bloc s’ha assabentat via 3cat24.cat que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya impulsarà un portal de música en català. Aquest portal que ja està dissenyat però encara no té nom, sembla que veurà la llum aquest mateix estiu.

Aquesta és una iniciativa amb més d’una motivació al darrere. En primer lloc, cal apuntar que el contingut musical és dels continguts més visitats a la xarxa i a la vegada un dels més desitjats. Per tant, en aquest sentit crec que el Departament encerta de ple. En segon lloc, aquesta iniciativa tindrà una funció clara de promoció artística del panorama musical català.  Crec que pel que fa a la promoció i divulgació cultural, aprofitar-se del les noves eines de comunicació és un altre encert. I en tercer lloc, aquest portal no únicament anirà destinat a un públic generalista sinó que també anirà destinat a un públic professional i més especialitzat, amb apartats i aspectes concrets per aquest tipus de públic. Tant és així, que en aquest futur portal no només hi trobarem un extens catàleg (discografia, videoclips, concerts) dels diferents artistes i músics del país sinó, també espais pel contacte i per la contractació d’aquests. Aquest portal esdevindrà un espai no només similar als ja existents Spotify o Deezer, portals on es pot escoltar música (alguns, fins i tot, hi podem escoltar músics catalans) sinó que també esdevindrà un portal on es podrà comprar i adquirir música.

Així doncs, en breu, la cultura d’aquest país tindrà a la seva disposició una eina no només divulgativa sinó també d’ús professional. Amb iniciatives d’aquest estil l’exportació cultural serà un fet evident, així com es col·locarà en el mapa tecnològic el mercat musical català.

Ara només falta saber si en aquest portal hi tindrà cabuda tota la música realitzada en tots el territoris de parla catalana o es restringirà només al principat. Tenim doncs, més d’un motiu per estar atent a aquesta iniciativa i seguir-ne la seva evolució.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s