Això s’anima…

Si l’altre dia era notícia el primer castell de nou pisos descarregat pels Castellers de Vilafranca, la reacció castellera, mai millor dit, no s’ha fet esperar. En primer lloc i en territori forani, concretament a Hangzhou (a uns 180 km de Xangai), a la Xina, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el primer 3 de 9 amb folre. És el primer castell de nou pisos d’aquesta temporada de la colla vallenca, però per sobre de tot, és el primer castell de nou descarregat fora del territori de parla catalana. Recordar que la colla vallenca actua en solitari en el país oriental, fet que denota que aquesta colla ha desplaçat els efectius suficients per executar un 3 de 9 amb folre. El periple dels rosats per terres xineses, degut a l’Exposició Universal 2010 que tenia seu a Xangai, ha suposat la difusió àmplia del fet casteller al món oriental a més d’un ressò mediàtic notable. La Colla Vella dels Xiquets de Valls torna a fer història, i el món casteller n’ha d’estar orgullós pel que representa aquesta fita.
Aquest no ha estat l’únic castell realitzat, ja que els rosats han actuat diferents dies en ciutats com, Hangzhou i Xangai. La Colla Vella dels Xiquets de Valls han portat a plaça castells com el 4 de 8, el 3 de 8 o el dos de vuit folrat. Tot ells, descarregats amb èxit.

Per altra banda ahir en territori vilafranquí, els Minyons de Terrassa van descarregar també el seu primer 3 de 9 amb folre de la temporada, fet que posa de manifest l’estat actual dels de Terrassa i la feina feta pels malves als assajos. Aquest castell va estar acompanyat pel dos de vuit amb folre i el 4 de 8. Els Minyons de Terrassa com es podria preveure s’estan posant les piles. Un símptoma inequívoc que això comença a animar-se, i el que encara és millor, tot just això acaba de començar.

El proper repte per les tres colles que han portat el 3 de 9 amb folre a plaça és començar a tirar dos castells de nou en una mateixa actuació, el dubte és si això es podrà fer abans d’actuacions importants del calendari casteller o s’esperarà a diades com les de Sant Joan o la de la Festa Major de Terrassa per assolir-ho. Espero i desitjo, que per aquestes dates assenyalades és puguin veure més d’un i de dos castells de nou en una mateixa plaça. Seria una bona senyal que incitaria a gaudir d’una temporada castellera engrescadora.

Per acabar, us deixo un audiovisual interessant de TVC sobre el viatge de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a terres xineses i un enllaç d’interès si voleu indagar més sobre el periple vallenc per la Xina.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s