Un derbi vallenc de gran alçada.

El derbi casteller per antonomàsia ja té resultat. Aquest dijous, diada de Sant Joan, ambdues colles vallenques han actuat en marc de la diada castellera de la Festa Major local. Ambdues segurament han sortit ben satisfetes, per motius diferents. La Colla Vella dels Xiquets de Valls estant contents després d’haver portat a plaça dos castells de nou, per primer cop aquesta temporada. Per altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls, està ben cofoia per aconseguir descarregar el primer castell de nou d’enguany. Així, doncs, miri com és miri, el resultat del primer derbi vallenc de la temporada és força positiu.

A primera ronda, els rosats han patit un entrebanc que no estava planificat, i és que el 3 de 9 amb folre que ja havien descarregat en terres xineses, s’ha quedat a mitges i només l’han pogut carregar. En segona ronda, aquest obstacle ha estat superat amb escreix en descarregar el primer 4 de 9 amb folre rosat de la temporada. Per acabar la jornada, la Vella ha descarregat un dos de vuit amb folre i el pilar de 6. Als rosats només se’ls pot retreure que no hagin portat a plaça el 5 de 8, el que hagués suposat assolir la tripleta màgica en aquestes alçades de temporada. Si l’altre dia veiem com els Castellers de Vilafranca assolien dues construccions de nou pisos, dijous la Colla Vella dels Xiquets de Valls va donar un cop de puny a la taula per reivindicar-se i per mostrar a tothom les seves credencials.

A l’altre cantó de la plaça del blat, la Colla Joves dels Xiquets de Valls, encaraven la seva primera gran cita. La Joves no arribava especialment fina a la diada de Sant Joan, però ja se sap que qualsevol vallenc a plaça pròpia es creix. I així ha estat, els de la camisa vermella, han optat en primera ronda per una catedral, un 5 de 8 que posteriorment han acompanyat amb un 3 de 9 amb folre.  Ambdós construccions assolides significaven l’estrena d’enguany d’aquests castells. Per acabar la jornada un dos de vuit amb folre i dos pilars de cinc. La Joves s’apunta al selecte grup de colles que ja han descarregat construccions de nou pisos, cosa que els aportarà en clau interna un punt extra de motivació per continuar en aquesta línia ascendent.

En definitiva, en any de concurs, les colles vallenques acostumen a posar-se les piles, i sembla que enguany no n’és excepció. Ara cal seguir l’evolució estiuenca d’ambdues colles castelleres, la posada a punt pel tram final de temporada, amb dues grans cites, el XXIIIè Concurs de Castells de Tarragona i la diada de Santa Úrsula. Sense cap mena de dubte, alguns ho seguirem atents.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s