La memòria del silenci.

El passat 9 de juny es va presentar a un bar de Granollers, el llibre “La memòria del silenci”, de l’escriptor Ramon Font. Tot i que la veritat és que no vaig poder assistir a aquesta presentació, no vaig ignorar tal informació rebuda.

 

Aquest és un llibre de ficció, una proposta engrescadora pels amants de la novel·la històrica. Paraules per recórrer temps on l’emmudiment era un camí habitual, per transportar-nos a la història més camuflada, per trencar el silenci d’uns anys colpidors.

 

“La memòria d’un silenci” és un llibre editat per l’Editorial Actéon, una editorial granollerina que neix amb vocació de fer-se un espai independent en el saturat i complicat món editorial, tot prioritzant la publicació de llibres d’excelsa qualitat.

 

Aquí us deixo la sinopsi d’aquest llibre:

 

En una acció de ritme trepidant, La memòria del silenci ens narra els avatars polítics i socials de l’Espanya de finals del 1974 i principis del 1975, just abans de la mort d’en Franco, a través d’una història de ficció que podria ser real. Seguint la investigació de l’Oriol Batlles, la mort d’un recluta en estranyes circumstàncies, desfilen davant dels ulls del lector totes les sigles i institucions que en aquells anys van ser part important de la nostra història: el PSUC, l’Exèrcit, l’IMEC, el SIM, la Junta Democràtica, la UMD, etc. I en el fons de tot aquest entramat, una història d’amor i de compromís social que l’autor adorna amb llocs comuns propis de l’època, com el pòster de Che Guevara, les cançons de Leonard Cohen o les pel·lícules de Bergman. Al final, tot porta a un desenllaç sorprenent i inesperat, que de ben segur a ningú deixarà indiferent. La memòria del silenci és, doncs, una novel·la d’obligadfa lectura per a tots aquells que “fa un temps érem més joves i crèiem en més coses”.

 

També són interessants les paraules crítiques que he trobat en aquest portal: Llegir en cas d’incendi.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s