Poesia i + 2010

Aquest passat 25 de juny va alçar-se el teló del festival poètic “Poesia i + 2010” que es realitza a la població del Maresme, Caldes d’Estrac. Santi Arisa Band va obrir l’escena poètica aquest divendres passat amb un espectacle titulat “Taverna de poetes”. Aquest va ser un recital poètic i musical en el que es recollien diferents poemes d’autors del principat i d’autors valencians. Versos d’Espriu, Carner, V.A. Estellès, Pere Quart, Miquel Martí i Pol o Palau i Fabre entre altres van ser acompanyats per melodies compostes per la formació liderada per Santi Arisa.

Aquest certamen poètic tot just es troba en la seva recta inicial, ja que aquest finalitzarà el proper 25 de Juliol. Cert és que algunes propostes ja s’han dut a terme, però també és veritat, que moltes i variades opcions encara resten per ser contemplades. De les propostes que encara hi som a temps per gaudir-les de ple, un servidor en ressaltarà algunes.

“Rosa Leveroni”, recital que corre a càrrec de la Big Mama i la Teresa d’Arenys, és un espectacle on també es combina poesia i música. Versos de Rosa Leveroni, de Josep Palau i Fabre, de Carles Riba i de Teresa d’Arenys, entre altres, s’adornaran amb els Blues i el Jazz d’una de les veus amb més currículum d’aquest país, la Big Mama. Això serà aquest divendres dia 2 de juliol a les 22h al Pati de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac. El preu de l’entrada és de 6 euros.

“Price dels Poetes” crida l’atenció dels més atrevits. Aquest espectacle és una projecció documental que rememora els fets dels 25 d’abril de 1970, a la sala Gran Price de Barcelona, on s’hi va dur a terme el I Festival Popular de Poesia Catalana. Aquest audiovisual ha estat possible gràcies a en Pere Portabella, qui realitzà l’enregistrament clandestí dels fets esmentats. Aquest espectacle, a la vegada, també proporcionarà un combat poètic amb Enric Casasses, David Caño, Núria Martínez i Carles Rebassa. Tot un mesclat cultural d’interessant visualització i audició. Aquest acte tindrà lloc el dissabte 3 de juliol a les 22h al Parc de can Muntanyà. El preu de l’entrada també són 6 euros.

Per últim, el cicle poètic també obre mires. Tant és així que certes propostes d’aquest festival es realitzaran a Barcelona. Recitals com “Salvat-Papasseit i el mar” de Cinta Massip o “La mirada de Lorca” de Gemma Reguant, són alternatives pels que no es puguin arribar a Caldes d’Estrac. Ambdues són gratuïtes i es desenvoluparan a l’Auditori del Cercle de Lectors el dimecres 7 i dimecres 14 de juliol a les 19:30h respectivament.

“Poesia i + 2010”, una alternativa de tarannà íntim pels amants de la paraula.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s