Terrassa exigeix eufòria.

Ahir, totes les mirades castelleres estaven posades en la diada castellera que es celebrava a Terrassa en marc de la Festa Major de la vila vallesana. La colla amfitriona, els Minyons de Terrassa, en els darrers dies, havia anunciat la possibilitat d’oferir algun castell de gamma extra al Raval de Montserrat. Tal predicció malva es va acabar produint. Els Minyons de Terrassa van assolir el primer gamma extra de la temporada de castells, un 2 de 9 amb folre i manilles, que ha esdevingut la notícia castellera de la jornada a la vegada que ha significat un cop d’autoritat.

Els Minyons de Terrassa no actuaven sols, els Castellers de Terrassa, que era l’altra colla amfitriona, només va poder portar a plaça dos castells, el 4 de 7 amb agulla i el cinc de set, que es va quedar en carregat. El 4 de 8 carregat en l’actuació de vigília de les festes terrassenques els va passar massa factura. La colla convidada per aquest any, van ser els Capgrossos de Mataró, que tot i no presentar un gran nombre de camises, van assolir un 4 de 8 de postal, un 3 de 9 amb folre d’ofici i un 2 de 8 amb folre marca de la casa.

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa obrien la primera ronda de l’actuació amb un treballat 4 de 9 amb folre, castell que estrenaven enguany en el seu repertori. Un 4 de 9 amb folre amb cares noves al tronc, un xic lent en la seva execució, però que gràcies a l’aplom del folre van poder descarregar. Aquest castell era el pas previ que havien de fer els malves per poder portar amb garanties l’objectiu de la diada, el 2 de 9 amb folre i manilles. En segona ronda afrontaven el repte, i tal espera per part de públic per aquest castell no va defraudar. El primer gamma extra de la temporada no ha estat exempt de treball, esforç i de fins i tot, èpica. Un 2 de 9 amb folre i manilles d’aquells que fan afició castellera, d’aquells que transmeten sentiment. Altre cop, gran treball malva en el folre i les manilles.

La jornada malva va finalitzar amb un 3 de 9 amb folre agredolç, ja que només es va poder carregar. Aquest castell sembla que ja va avisar en la diada de vigília d’aquest passat dissabte a Terrassa. L’actuació es va culminar per part de Minyons, amb un espadat de sis.

Així doncs, els malves han mostrat la seves credencials al món casteller per la temporada d’enguany. Els Minyons s’anoten el primer gamma extra de la temporada castellera, a la vegada que avisen a tothom del seu estat de forma.  A més, són la primera colla castellera en aconseguir tres castells de nou enguany. Aquests són motius suficients, per pensar que aquest gamma extra no serà el darrer ni l’únic que es vestirà de malva. Qui sap si per Sant Fèlix els Minyons podrien destapar la llauna del 5 de 9 amb folre. Mentrestant, el que es va veure ahir a Terrassa ens fa exigir eufòria. La temporada castellera comença a fer “xup-xup”.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s