Art i compromís

Dissabte 17 de juliol es desenvoluparà al Casal Popular de l’Esquerda de Granollers una jornada-col·loqui sobre l’art i el compromís. Una jornada que té per objectiu aprofundir sobre la relació entre l’habilitat artística i la militància ideològica. Una proposta per intentar esbrinar com viuen concretament, Cesk Freixas i David Caño, la seva activitat artística des del compromís amb la transformació nacional i social dels Països Catalans.

Cesk Freixas, el cantautor penedesenc, i David Caño, el poeta emergent, oferiran un debat interessant. Una xerrada que intentarà donar respostes a les preguntes més compromeses que es puguin originar. Efectes del posicionament polític en els artistes, dificultats per ser contractat o d’aconseguir actuacions, relacions entre art i moviments socials i participatius. En definitiva, una jornada que convidarà a la reflexió profunda sobre el compromís ideològic que hi ha en la manifestació artística, sigui quina sigui aquesta manifestació.

El col·loqui no serà l’únic esdeveniment que ambdós artistes oferiran aquest dissabte al Casal Popular de l’Esquerda, ja que després d’aquesta interessant xerrada, els dos artistes oferiran un recital conjunt que posarà el punt i final a la jornada reflexiva.

Una iniciativa per aplaudir, una proposta prou engrescadora com per deixar-s’hi caure. D’aquells esdeveniments que conviden a la meditació. Espero que jornades com aquesta no siguin cap punt aïllat, sinó tot just una porció d’una oferta cultural responsable a la vegada que arriscada. Espero que jornades com aquesta tinguin una continuació en l’agenda cultural de la ciutat.

Amb tot el que he comentat, avui us deixo una entrevista de Vilaweb a en Cesk Freixas, on ja es pot veure quelcom d’aquesta relació entre artista i compromís.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s