Opacitats

Aquest proper dijous dia 9 de setembre, el fotògraf granollerí Xavi Mañosa inaugurarà una exposició fotogràfica altament recomanable, “Opacitats”. Aquest esdeveniment tindrà lloc a a galeria d’art AB de la mateixa capital vallesana.

Xavi Mañosa és un fotògraf que s’ha especialitzat en la fotografia industrial publicitària. Un professional amb un currículum carregat de guardons, sobretot de premis LUX, premis atorgats  per l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya (AFP). Mañosa ens ofereix un recull de fotografies que faran reflexionar sobre l’espai, els objectes i el seu ús. Segons paraules del mateix autor els retrarts ens faran cavil.lar sobre “ … com un espai i objecte preuat es metamorfitza amb el seu abandonament i rebuig”.

Des d’aquest portal recomanen ferventment donar un cop d’ull a aquesta exhibició fotogràfica. Aquí us deixo les paraules que el mateix fotògraf ha escrit per definir i descriure aquesta exposició “Opacitats”.

“Exposició fotogràfica que mostra el rastre humà, l´empremta de la seva presència en els espais i objectes preuats, després oblidats.

La propietat, la privadesa, la intimitat, la dignitat, la ocupació i el poder… s´agermana amb l´espai obert a tothom, la indignitat, el desordre, l´oblit i el no rés.

Un cop tot deixa de servir per al seu propòsit i el seu funcionament anterior deixa d´existir, es produeix una transformació inquietan…t. Del com un espai i objecte preuat es metamorfitza amb el seu abandonament i rebuig. Son imatges dels records d´un passat recent a punt de desaparèixer. És el moment just en que la seva possible reutilització i recuperació ens ofereix el seu darrer alè d´esperança, esperant, pacientment, cobrir-se amb la pols que mantindrà latent els darrers batecs d´energia fins a la seva, quasi sempre, destrucció, desaparició o transformació final. Imatges que, en certa manera, ens mostren un trànsit entre la vida i la mort, una part opaca de la nostre societat que, potser, no en convé mostar-ne ni parlar-ne res.

Aquests son alguns dels trets seductors en les imatges que us vull presentar.

Fotogràficament, amb les exposicions lentes degut a les precàries condicions de llum existents, és similar al fet de succionar un darrer fil de vida. Els sons ambientals es magnifiquen, les olors s´impregnen sobre mi i les sensacions en aquest mon solitari estranger ple de foscor i llum em creen una addicció especial per buscar i trobar imatges dislocants, en aquest cas, acompanyades d´objectes fora de context, quasi tots ells, extrets de les mateixes escenes. Son mitges metàfores per acabar, que només l´espectador completarà segons les seves sensacions i lectura particular.

Tot i tractar-se de fotografies fetes amb càmera digital i la seva post-producció corresponent, la metodologia fotogràfica utilitzada ens ofereix imatges naturals en blanc i negre amb tractament i il·luminació “a l´antiga” sobre paper fotogràfic baritat d´alt gramatge, en acabat satinat i garantia de resistència a la decoloració durant més de 200 anys.

La inauguració de l´exposició serà el proper dijous 9 de setembre a les 19:30 i es podrà visitar fins el proper dia 29 d´octubre.
Seguim, “
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s