Vic: capital musical.

Avui dijous s’inaugura la 22a edició del Mercat de Música Viva de Vic, tot un referent en el món dels festivals musicals. Durant avui dijous i fins diumenge, múltiples i variades propostes musicals actuaran a diferents espais i escenaris de la capita osonenca.

El Mercat de Música Viva de Vic és una parada obligatòria per a qualsevol amant de la música. Diversitat de formacions, de cantants i de músics són la característica principal d’aquest enorme festival. D’aquesta diversitat un n’ha dissenyat una tria, una sèrie de parades puntuals i necessàries per què l’oïda pugui delectar sons ben variats.

De tota la programació que podrem trobar en el Mercat, són interessant moltes propostes, algunes ja s’han anomenat en aquest portal en d’altres ocasions, propostes com Joan Colomo, At-Versaris i Asstrio o Maria Coma. Però hi ha altres actuacions dignes de ser ressaltades, com les de The New Raemon, Mine! o Rapsodes que tocaran avui mateix. Divendres formacions com Very Pomelo, de la qual algun dia vull parlar d’ella amb tranquilitat o el trio barceloní Sidonie poden oferir uns directes de qualitat.

Pel cap de setmana pròpiament dit, el dissabte a la plaça major La Gossa Sorda i La Troba Kung-fú, oferiran ritmes mesclats i recitals més festius. A l’Atlàntida la cançó d’autor serà la protagonista amb músics com Quimi Portet o Quico Pi de la Serra. A la plaça dels màrtirs La Carrau hi posarà el toc de folk que sempre cal a tot festival. I un dels concerts que no voldria perdre’m és el que es durà a terme al Sucre amb Safanòria & Brain Damage el mateix dissabte. També és recomanable el directe protagonitzat per Ivette Nadal, Meritxell Gené i Juanjo Bosk.

Fora del Mercat de Música Viva de Vic, les revelacions Fred i Son i Els Surfing Sirles poden aportar aire fresc al panorama de música en català. Un altre actuació doncs, per estar a l’aguait.

El fi de festa d’aquest Mercat anirà a càrrec de La Companyia Elèctrica Dharma. Crec que sobren paraules per descriure quelcom d’aquesta mítica banda.

En definitiva, i com el mateix Mercat de Música Viva de Vic  diu, aquest és  un festival imprescindible per descobrir els sons que bateguen, principalment, a Catalunya, Espanya i l’Arc mediterrani, però també a la resta del món.

Bon Mercat de Música Viva!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s