Per Santa Tecla… Tripleta lila.

Dijous passat, es celebrava la Diada de Santa Tecla a Tarragona. Les colles tarragonines afrontaven un altra actuació en el marc de les festes de la ciutat. Després d’un primer diumenge casteller, es posava de manifest que les colles tarragonines, principalment les dues que porten el nom de la ciutat, tenien deures per fer. Tant els Xiquets de Tarragona com a la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona se’ls presentava una revàlida a plaça pròpia. Per les altres dues colles participants, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau, l’actuació de dijous va ser una de les més àlgides de la temporada.

Si hi ha alguna colla que va sortir contenta de plaça, aquesta va ser la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona conjuntament amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els liles van rubricar la segona tripleta màgica d’enguany; 5 de 8, 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre. Una catedral per admirar, un solvent 3 de 9 amb folre i un nerviós 4 de 9 amb folre que es va descarregar al límit. Un darrer castell d’aquells que fan afició.

Amb la feina feta, la Colla Jove pot plantejar-se noves i reptadores fites per al proper Concurs de Castells que es farà a la mateixa ciutat de Tarragona. Als liles els toca donar un pas endavant, amb tota la humilitat i respecte pels castells de gamma extra, però també amb tota la passió i il·lusió que el repte conté per si mateix. A la plaça de braus hi haurà una oportunitat històrica. Restarem a l’espera.

L’altra colla que sortia feliç de la plaça de la Font, va ser la colla castellera de Sant Pere i Sant Pau. Els verds van aconseguir descarregar dos castells de set i mig. Primer van obrir plaça amb el 4 de 7 amb agulla, després a segona ronda afrontaven el repte de descarregar el 5 de 7 i van tancar l’actuació amb un 4 de 7, després de desmuntar un 3 de 7 amb agulla. Dos castells de set i mig lluitats fins al darrer alè que donaren una gran joia als de la camisa verda.

L’altra cara de la moneda la van posar els Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo. Els ratllats marcats per les caigudes del primer diumenge, van optar per una actuació més conservadora amb un 4 de 8, un 2 de 7 i un 5 de 7. Ara els tocà treballar a fons per recuperar la millor forma de cara al Concurs de Castells.

Els Xiquets del Serrallo per la seva banda, van obrir la diada amb un 4 de 7 amb agulla, que es va haver de treballar fins al final per descarregar-lo. Després van intentar el 5 de 7. Un intent que va passar massa factura com es va demostrar amb el següent castell, un 3 de 7 que va agreujar-se a la sortida de l’enxaneta.

Tant per els que van sortir cofois, com per els que van sortir cap cots, el Concurs de Castells esdevindrà una oportunitat immillorable per reafirmar-se. Així ho esperem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s