Un concurs sense gaires sorpreses.

El Concurs de Castells de Tarragona 2010 ja té guanyador, els Castellers de Vilafranca. Els verds s’han fet amb el cinquè Concurs de Castells consecutiu. Un concurs que en definitiva no ha generat gaires sorpreses. El triomf ha anat a parar a la colla favorita de totes les apostes castelleres.

Els de la camisa verda han guanyat aquest concurs, amb un plantejament similar al que van portar per Sant Fèlix. Van obrir de 4 de 9 amb folre i pilar, tota una carta segura pels vilafranquins. A segona ronda, la caiguda en la descarregada del pilar de 8 amb folre i manilles, no estava en cap pronòstic, però poc després, van poder esmenar el contratemps amb un 5 de 9 amb folre d’excel·lent execució. Tota una senyora supercatedral que va valer la primera posició al rànking.

Aquest 5 de 9 amb folre no va ser pas l’únic. Tres colles més el van dur a Tarraco Arena Plaça amb diferent èxit. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls van poder carregar aquest gamma extra. Per contra, la basílica duta a terme per la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona es va quedar en intent. A més aquest castell va servir a la Colla Joves dels Xiquets de Valls per fer-se amb la segona posició i quedar per sobre l’altra colla de Valls, la Colla Vella (realment el fet destacable del cap de setmana). Els rosats que van arriscar per intentar guanyar el Concurs d’enguany van veure’s relegats a la tercera posició del podi per sota de l’etern rival. L’espedat de vuit pisos que no van poder assolir en dues ocasions, va marcar massa el seu repertori final.

Fora de la disputa de les posicions de podi, dues colles optaven a posar-se els galons de gamma extra, l’esmentada Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró. Ambdues van obtenir el mateix resultat; creu. Els de Tarragona van fer llenya amb un 5 de 9 amb folre un xic verd, tot i demostrar instants després, que tenen un 5 de 8 envejable. Per altra banda els mataronins van optar per intentar en tercera ronda un 2 de 9 amb folre i manilles que es va trencar abans de col·locar-hi la canalla. Ambdues, colles que han consolidat els castells de nou, els queda feina per fer. Un fet que demostra la complexitat dels gamma extra.

Per part de les colles mitjanes, poques noves més va aportar-nos aquest esdeveniment. Un malaurat 3 de 9 amb folre dels Castellers de Sants, que només van poder carregar, un 5 de 8 carregat pels Xiquets de Tarragona i un 2 de 8 amb folre carregat pels Xicots de Vilafranca, el primer de la temporada pels de vermell.

Així doncs, el Concurs de Castells ens deixa 5 castells de gamma extra, 8 castells de nou, 17 castells de vuit (entre els quals  dos 5 de 8 i cinc 2 de 8f) i 10 castells de set. Aquí us deixo el resultat final d’aquest Concurs de Castells 2010.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s