Extraordinària diada de Tot Sants.

Pocs potser preveien que la diada de Tot Sants d’enguany seria tant excepcional. Els Castellers de Vilafranca han fet història, els Capgrossos de Mataró entren al reducte de les colles de gamma extra i els Castellers de Sants es fan encara més grans.

La notícia castellera del pont ha estat el 2 de 8 sense folre descarregat pels Castellers de Vilafranca. El primer que es descarrega en la història del món casteller. En el marc de la Diada de Tot Sants, els verds presentaven un guió clar a la vegada que molt ambiciós. Un guió amb un clar protagonista, el pilar i els castells amb pilar, i amb una cirereta anhelada el 2 de 8 sense folre.

 

Com ja va sent habitual, els verds van obrir plaça amb el 4 de 9 amb folre i el pilar. Aquesta estructura representa el castell insígnia dels de Vilafranca, que com era de preveure, no va suposar cap entrebanc per afrontar a segona ronda el primer repte estratosfèric de la jornada, el 2 de 8 net (sense folre). La bèstia indomable, com alguns han catalogat tal castell, finalment ha estat domada pels Castellers de Vilafranca, qui ha posat el llistó casteller en un nivell excels on molt pocs hi podran arribar. El realment sorprenent d’aquest castell ha estat la qualitat d’execució d’aquest. El d’ahir va ser un 2 de 8 net que va ratllar la perfecció si és que aquesta existeix. Amb aquest pas gegantí, els Castellers de Vilafranca han pujat un graó més a l’Olimp de la història del món casteller.

 

En tercera ronda els verds van apostar per un 3 de 9 amb folre i pilar, que es van apuntar sense gaires complicacions. Una demostració més, del pletòric estat de forma que presenta el pilar vilafranquí. Per posar fi a l’èxtasi verd, l’espadat de vuit pisos, posava de manifest que aquesta ha estat una de les actuacions més glorioses del món casteller amb quatre castells de gamma extra.

 

L’altra notícia de la jornada, ha estat el 2 de 9 amb folre i manilles que han descarregat els Capgrossos de Mataró per primer cop a la seva història. A la tercera va la vençuda, i els mataronins ja poden gaudir merescudament de galons de gamma extra. Després d’un 3 de 9 amb folre i un 4 de 9 amb folre, les gralles van sonar en tercera ronda, manifestant l’intent d’assalt al 2 de 9 amb folre i manilles. Un intent que ha demostrat la gran feina realitzada pels de la camisa blava als assajos. Capgrossos continua en línia ascendent, Capgrossos continua essent una aposta seriosa.

 

Les notícies castelleres no acaben aquí. Els Castellers de Sants es graduen en els castells de nou tot descarregant per primer cop  a la seva història el 4 de 9 amb folre. Un 4 de 9 amb folre que ha pujat sense gaires nervis i ha posat de manifest que els Borinots no volen aturar-se en la seva projecció ascendent que ens tenen acostumats aquests darrers anys. El 3 de 9 amb folre que han carregat, significava el primer cop que els de Sants aconseguien dues construccions de nou pisos en una actuació castellera. Pas gran el que ha fet els Castellers de Sants i pas gran el que ha fet el món casteller aquesta diada de Tot Sants.

 

L’amargor de la diada la van tastar els Castellers de Lleida. Després d’un 4 de 8 parat, afrontaven el seu repte particular, el primer intent de 3 de 9 amb folre de la seva història. El repte es va quedar en intent, ja que el castell va fer llenya en l’entrada dels dosos a l’estructura. Els granats van completar la jornada amb un 3 de 8 nerviós i treballat. Van completar la clàssica de vuit amb un 2 de 7 sense problemes.

 

En definitiva, crec que la diada de Tot Sants d’enguany mereix un punt i part castellerament parlant. Felicitats Castellers de Vilafranca, Felicitats Capgrossos de Mataró i Felicitats Castellers de Sants!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s