Sobre fer un diari ara.

Si no m’equivoco i les fonts no m’enganyen, el 28 de novembre d’aquest any, sortirà un nou diari en català. Aquest nou rotatiu portarà per nom, ARA.

Ja fa cert temps que la xarxa i els mitjans de comunicació en van plens, sobre la notícia de la creació d’un nova línia editorial. De fet i sense anar més lluny, el mateix diari ha creat un portal promocional per difondre tot allò que cregui oportú. Només heu de clicar, sinó ho heu fet ja, www.ara.cat. Allí hi trobareu tota la informació que vulgueu referent aquesta nova aposta per la comunicació en llengua catalana.

Dit això, crec que aquesta és una bona notícia pel país. Crec que aquesta editorial és una bona nova per a diferents motius, m’explico:

1.- Un projecte editorial com aquest, representa una aposta clara a favor de la llengua catalana. Sempre que la llengua catalana pren força en algun projecte de futur és quelcom interessant, més si tenim en compte, l’estat actual de la llengua catalana i el seu ús social.

2.- Aquest és un diari ample de mires. Un diari multiplataforma. Aquesta nova línia editorial, tindrà una doble difusió, ja que aquest diari planteja oferir als lectors dos possibilitats de lectura. Una més tradicional i que sembla que alguns vulguin matar, l’edició en paper (s’ha de reconèixer l’esforç que suposarà aquest fet). I una altra més actual i propera, com serà l’edició digital del diari. Una edició que de ben segur permetrà arribar a un públic més concret a la vegada que podrà arribar a més indrets de forma general.

3.- Una editorial amb enginy. Aquest nou projecte engegat i encapçalat per Carles Capdevila, no esdevé un projecte editorial unipersonal. Aquest nou rotatiu és un propòsit que compta amb un suport clar d’altres periodistes de renom, com Antoni Bassas, Xavier Bosch, Albert Om o Toni Soler, per citar-ne alguns. Amb personal d’aquest talent, el nou diari ARA neix amb la il·lusió més responsable per poder transmetre aquests temps tant canviants.

4.- Un rotatiu amb un excel·lent repertori d’actors secundaris. Si al talent professional que esdevé el motor del diari hi afegim unes firmes convidades d’excelsa qualitat com, Salvador Cardús, Joan B. Culla, Jaume Cabré o Paul Preston, per citar-ne algunes, el rotatiu es confabula en un distingit projecte.

Però si aquests no són motius suficients i voleu saber-ne més, l’editorial ARA està duent a terme presentacions del diari arreu del territori català. Sense anar més lluny, el proper 25 de novembre a les 20h i a la sala l’Aplegador de la Troca de Granollers, hi tindrà lloc una d’aquestes presentacions.

Tot plegat doncs, posa a alguns la mel als llavis. Un propòsit comunicatiu amb una filosofia de treball prou marcada i amb les idees ben clares. Alguns el 28 de novembre, a part d’esperar els resultats electorals, donaran un vot de confiança aquest nou mitjà de comunicació. Aquest repte és ARA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s