3de10; punt i final.

El 3 de 10 amb folre i manilles ha posat punt i final a la temporada castellera d’enguany. La diada dels Minyons de Terrassa, com és habitual, és la darrera de les gran actuacions castelleres de la temporada. Els malves afrontaven, com ho van fer l’any passat, el repte colossal d’intentar el 3 de 10 amb folre i manilles. Un repte faraònic a l’abast de poques colles. El malves van tornar a palpar l’heroïcitat castellera al carregar aquest “pepinu”, com l’han batejat els egarencs.

El “pepinu” va ser un protagonista massa solitari, ja que la diada d’aquest passat diumenge al Raval de Montserrat es va finalitzar en castells de vuit. Els Minyons va ensopegar altre cop amb el 5 de 9 amb folre i els Castellers de Sants ho van fer amb el 4 de 9 amb folre. Malves i grisos van patir masses contratemps per oferir quelcom superior al 2 de 8 amb folre.

El de diumenge va ser el darrer petard a esclatar d’aquesta mascletà castellera que ha suposat la temporada d’enguany. Una temporada que passarà a la història per diferents motius ben particulars, però que es recordarà per sempre per ser la temporada on els castells han esdevingut patrimoni cultural i immaterial de la humanitat. Els castells col·lectivament han tocat l’Olimp, si més no de l’UNESCO.

En resum, enguany ha estat una temporada on els Castellers de Vilafranca han domat la bestia indomable, el 2 de 8 sense folre. Castell que ha posat de manifest l’excels nivell que enguany han mostrat els verds, altre cop guanyadors del concurs de castells de Tarragona. Un any on s’han vist uns Minyons de Terrassa renovats. Si continuen treballant com ho han fet enguany, l’any vinent aspiraran a ser més protagonistes encara.

A Valls ha estat un any de cara i creu. Cara per la Colla Joves Xiquets de Valls i creu per la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Mataró està d’enhorabona amb els galons de gamma extra i els Borinots veuen a l’horitzó una possible tripleta màgica al 2011.

Ara és temps pel descans, la reflexió i renovació d’il·lusions. No hi haurà molt temps perquè les Decennals de Valls s’apropen. El 2011 serà un any llarg castellerament parlant, que ningú s’adormi.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s