Una supercatedral massa excepcional.

Jornada castellera dAhir la plaça del blat va dictar sentència. La jornada castellera de Santa Úrsula ens va deixar un gamma extra, el 5 de 9 amb folre descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els quals completaren la diada amb un 3 de 9 amb folre, un 4 de 9 amb folre i un pilar de 6.

A l’altre cantó de la plaça del blat, els diables vermells, van aconseguir descarregar el 4 de 9 amb folre, el primer castell de nou pisos descarregat d’enguany, i van carregar el 3 de 9 amb folre. La Colla Joves dels Xiquets de Valls van completar la diada amb un 2 de 8 amb folre i pilar de 5.

La diada vallenca també ens va deixar un intent, en tercera ronda, de 4 de 9 net per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. El castell, que va fer llenya abans que es poguessin col·locar els dosos, va erosionar-se al pis de terços. Un intent tendre, fruit de l’eufòria del 5 de 9 amb folre. Un intent però, que fa olor a menú casteller de Concurs de castells 2012.

En definitiva, la diada de Santa Úrsula d’enguany deixa un bon regust de boca a ambdues colles. Una, la de la camisa rosada, perquè descarrega un 5 de 9 amb folre després de nou anys sense fer-ho. A més, no l’assolien a la plaça del blat des de 1997. L’altra, la Joves de Valls, perquè va poder portar a plaça dos construccions de nou pisos.

La temporada per ambdues colles vallenques no ha estat oli en un llum, i resultat d’aquesta situació n’és que enguany només hem pogut veure un sol castell de gamma extra en aquesta diada de Santa Úrsula. Aquests dies, a la capital de l’Alt Camp,  són temps de gaudi pel que es va assolir ahir, però també han de ser temps per a la reflexió. Reflexió sobre el passat i sobre el futur. Les dues colles vallenques esdeven valuoses per la seva història i per la seva representativitat, però no només haurien de viure d’això. Valls és passat, present i també ha de ser futur.

De ben segur que deuen saber que el més important no és la feina feta, sinó la feina a fer a partir d’ara, car cada cop s’està engrandint el selecte club de colles de gamma extra, i ambdues no només, en volen continuar formant part, sinó que a més, en voldran ser protagonistes. Alguns esperem doncs, que aquest proper 2012, els gammes extra, a Valls, no siguin peces singulars del seu repertori casteller, sinó que esdevenguin peces quotidianes.

Salut i castells.

Aquí us deixo algunes cròniques periodístiques d’aquesta diada i un film sobre el 4 de 9 amb folre de la diada de Santa Úrsula de 1981  “L’inici d’una època”:

Anuncis