L’autèntica realitat saballuda

Treball, desig o persistència podrien ser paraules que definissin als Saballuts en aquest 2011. En una temporada memorable, la millor de la seva història, els castellers de la camisa verda han ofert un repertori envejable de castells de vuit pisos.

Si en l’anterior temporada s’apuntaven al seu registre històric, la clàssica de vuit, 4 de 8, 3 de 8 i 2 de 7, enguany amplien repertori amb el 2 de 8 amb folre carregat i l’espadat de sis pisos també carregat. Amb aquestes fites, aquest passat diumenge els Castellers de Sabadell assoliren la seva millor actuació de la seva història: 3 de 8, 2 de 8 amb folre carregat, 4 de 8 i pilar de 6 carregat. Un pas, no només de consolidació respecte la temporada passada, sinó també d’evolució castellera, incorporant castells folrats, espadats tècnics i castells de la gamma de vuit i mig en cartera.

Les dades puntuals dels Saballuts són meravelloses, però si mirem l’estadística anual d’enguany (CCCC), en la qual encara queda calendari a omplir, veurem xifres que espanten: dues torres de vuit amb folre carregades, nou tresos de vuit descarregats, catorze quatres de vuit descarregats, setze torres de set descarregades i un pilar de 6 carregat, entre altres. En tota l’estadística de castells de vuit, només hi ha un intent de 2 de 8 amb folre i un intent desmuntat de pilar de 6. En un sola paraula, espectacular.

La temporada d’enguany dels Saballuts no ha estat fruit de la casualitat ni de la fortuna, aquestes xifres que acabo de mostrar, només són fruit del treball, de l’esforç, de la constància i de la il·lusió. Els Castellers de Sabadell ja no són al meu entendre, la colla revelació del panorama casteller, sinó una colla de vuit ben consolidada. Els Saballuts no són un miratge, són una autèntica realitat. Felicitats!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s