La poesia oral improvisada

Avui us deixo en aquest espai, un apunt sobre un projecte cultural i educatiu dut a terme entre diferents centre educatius dels Països Catalans. Espero que sigui del vostre interès i que us agradi.

“Patrimoni cultural: La poesia oral improvisada és un projecte que agrupa quatres centre de secundària: l’IES L’OM de Picassent, l’IES Torroella de Montgrí (Catalunya), l’extensió de Maella de l’IES de Casp (Aragó) i l’IES Sineu de Mallorca, el qual també actua com a coordinador del projecte. El projecte compta amb el suport del programa ARCE (per a agrupacions de Centres educatius de distints territoris de l’Estat) del Ministeri d’Educació.

En aquest cas, quatre instituts de secundària (de la Comunitat Valenciana, de Catalunya, d’Aragó i de les Illes Balears) hem planificant – durant els cursos 2010-2011 i 2011-2012- la recerca i l’intercanvi d’experiències al voltant de la tradició de la poesia oral improvisada en el context geogràfic i cultural de cada Centre, concretats em quatre encontres en cada institut en l’ordre que s’esmenten en aquesta introducció.

És el cas també que la llengua catalana fa de vincle d’unió i d’interrelació del projecte, perquè és la llengua pròpia de les comarques on es troben ubicats els instituts, de manera que aquest serveix de retruc per a promoure l’ús de la llengua a través de contactes interterritorials importants entre els joves de tots els centres.”
Extret del portal wiki “Poesia oral improvisada”

Aquí us adjunto un audiovisual explicatiu del projecte cultural: La poesia oral improvisada. Molt recomanable la seva audició.

1r Encontre a Picassent (1a part)
1r Encontre a Picassent (2a part)
1r Encontre a Picassent (3a part) 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s