Glòria verda

d7369-diptic

Diada Tots Sants 2011: 3d10fm (c), 2d9f (c), 5d9fm i p6 (c)

Tres castells de gamma extra, tres castells colossals, han permès que la diada de Tots Sants d’enguany torni a passar a la història. Els Castellers de Vilafranca es tornen a superar, i carreguen el 3 de 10 amb folre i manilles, el 2 de 9 amb folre i descarreguen el 5 de 9 amb folre, assolint la glòria somiada i entrant altre cop a l’Olimp casteller, en forma d’una de les millors actuacions castelleres de la història.

Els verds han obert plaça amb el 3 de 10 amb folre i manilles, el monstre, tal i com ho van fer els Minyons de Terrassa a la passada diada de Sant Narcís de Girona. Obrir amb aquest castell, ha estat tota una demostració d’intencions. L’intent semblava pujar ferm, però a l’entrada de dosos, s’ha trencat. Un intent que ha plasmat la dificultat d’aquest gamma extra.

Però, si els verds es caracteritzen per alguna cosa, és per la persistència, i en la següent ronda l’han tornat a intentar. Una altra demostració de potencial i ambició. Afrontar després d’una llenya, el propi taló d’Aquil·les de la colla; el 3 de 10 amb folre i manilles, té molt mèrit. Però el gran objectiu s’ha tornat a quedar a mitges, i només s’ha pogut carregar. Després de tants intents i de set carregades, cal una reflexió en profunditat del perquè no l’han pogut descarregar mai. Una colla del seu potencial i amb el seu treball ha de poder descarregar aquest tros de castell.

El 3 de 10 amb folre i manilles ha estat acompanyat d’un majestuós 2 de 9 amb folre. El repte era posar la bèstia indomable, el 2 de 8 net, sobre un folre ben poblat. I així ha estat. El castell s’ha elevat quan la mida terços i quarts ha estat l’òptima, però si alguna cosa s’ha de ressaltar d’aquesta colossal estructura, ha estat l’agilitat i rapidesa de l’enxaneta per coronar-lo, sobretot en el tram final. Ella, l’enxaneta, ha fet que els Castellers de Vilafranca avui poguessin inscriure’s altre cop entre l’elit castellera. El 2 de 9 amb folre, és d’aquells castells que et deixen amb la boca oberta, símbol d’un plasticitat elegant.

L’exquisida actuació castellera dels verds no ha acabat aquí. Assolir el 5 de 9 amb folre, representava també un repte encoratjador pels verds. Després de dos peus desmuntats i d’un munts d’hores de diada, els verds s’han encomanat a l’èpica castellera per descarregar una supercatedral d’aquelles que fan afició. De traca i mocador.

Poc més se’ls pot demanar al verds. Agradaran més o menys, tindran els seus adeptes i detractors, però se’ls ha de reconèixer que la constància en el treball els ha portat on són. La glòria verda rau en el treball, la constància i la cerca de l’excel·lència. Sense això no s’expliquen les estadístiques verdes d’enguany; 21 gammes extra (9 de diferents) i 59 castells de nou. Davant d’aquests registres només queda felicitar als Castellers de Vilafranca. Felicitats Verds!

Retalls de premsa:
Vilaweb
Diari Ara
El PuntAvui
El Periódico

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s