La programació necessària

68cfa-312130_10150361149381137_626581136_8245112_1396576235_n

Foto: Recital “La Cançó Necessària” CCA2011

Ja són quatre anys de cants i autors. Un grapat de concerts i recitals ben distints, una varietat d’artistes musicals que han passat per Granollers i un públic cada cop més fidelitzat amb el cicle de cançó. Granollers en aquests quatre anys, ha vist passar diferents virtuosos de la lletra i la melodia; Pau Riba, Sanjosex, Jaume Pla (Mazoni), Le petit Ramon, Maria Coma, La Iaia, El petit de cal Eril, Feliu Ventura, Cesk Freixas, Pau Alabajos o Eduard Canimas per citar-ne alguns. Un esforç per elaborar una programació acurada i afinada on, any rere any, alguns artistes locals també han tingut la seva presència necessària. Un festival que aposta no només per la qualitat artística sinó també pel contingut. Mostra d’això ha estat la producció del darrer espectacle que va concloure la quarta edició del Cicle de Cants i Autors, “La Cançó Necessària”.

“La Cançó Necessària” ha significat portar a dalt de l’escenari la renovació generacional de la cançó protesta dels Països Catalans. <!– @page { margin: 2cm } P { mCC Cesk Freixas, Pau Alabajos, Meritxell Gené, Andreu Valor, Josep Romeu i Jordi Montañez van escenificar aquesta “Cançó Necessària”. Una generació que representa la descendència directa dels Raimons, Ovidis, Llachs i Pi de la Serra. Una generació jove, que no ha patit una dictadura, però que carrega amb el pes de moltes altres injustícies socials i nacionals. És just i necessari aplaudir obertament la valentia d’aquesta generació, així com la gent que aposta per aquest tipus de producció cultural.

El Cicle de Cants i Autors que organitza cada any el Casal Popular l’Esquerda, amb la col·laboració d’altres estaments, s’ha col·locat i afermat en el mapa dels festivals musicals de la comarca i del país. Un cicle d’aquestes dimensions, com molt bé apunta l’article de Esteve Plantada, representa una programació necessària a la ciutat, no només per reivindicar la capitalitat cultural d’aquesta, sinó per esdevenir un contrapunt de distingida qualitat (oferta per la societat civil) que posa de manifest certes mancances de l’administració pública en aquest àmbit.

Ara toca esperar 365 dies més per poder tornar a gaudir de la cançó catalana amb totes les seves lletres. La propera edició serà la del cinquè aniversari, una data prou significativa, com per esperonar als organitzadors a celebrar-ho amb una gran festa. Una festa on el protagonisme el prengui, la música del nostre país, com no podria ser d’altra manera.

Article publicat a Ràdio Granollers
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s