Fusió altament nostrada

Anit es tornaren a aplegar a dalt d’un escenari, en Roger Mas i la Cobla Sant Jordi. Ho van fer al Teatre Kursaal de Manresa en motiu de la 14a Fira Mediterrània. L’espectacle musical, que es va estrenar aquesta primavera al Petit Palau, aglutina en un mateix recital cançó i cobla.

La funció d’ahir, la segona que interpretaven el cantautor solsoní i la cobla barcelonina, va posar de manifest una relació artística estreta entre ambdós protagonistes. Un recital que proposava un duel musical entre la veu d’en Roger Mas i la sonoritat de la Cobla Sant Jordi. Una funció de distingida qualitat, on la potència vocal del cantautor vestia les melodies de la tenora, fiscorn i companyia.

El concert d’anit, es notava treballat i cuidat en quant a repertori i arranjaments, aquests últims realitzats per en Xavier Guitó, pianista i mà dreta musical d’en Roger Mas. El de Solsona va vestir la funció amb cançons dels seus treballs discogràfics, sobretot de les Cançons Tel·lúriques i del Mística Domèstica, amb alguns nous temes i amb adaptacions i versions d’artistes d’altres cultures properes. D’aquesta manera, es va poder contemplar com en Roger Mas, cantava cançons en gallec, italià, francès, eusquera i castellà. Els moments àlgids d’aquestes es van viure quan van interpretar “L’aigle noir,” de Barbara i la “Santa espina” El cantautor dóna un nou pas endavant en la seva proposta artística, un pas arriscat, però ferm.

Així doncs, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi van oferir un concert que caminava entre la cançó indispensable i la sonoritat més nostrada. Una funció profunda en quant a veu i cadència. Un recital sensacional que obre les portes a més col·laboracions entre ambdues formacions. Una ja és coneguda, el futur recital a l’Auditori de Barcelona, l’altra podria ser dins d’uns estudis de gravació. Alguns esperem que aquesta fusió altament nostrada pugui tenir el seu treball discogràfic. Bé, de fet, més que esperar-ho, ho desitgem.

Altres paraules interessants:
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s