De l’individual al col·lectiu

Els dies que ens pertoca viure no són pas fàcils. La crisi ferotge que s’ha escolat pel bell mig del sistema financer, ja fa temps que ens ha dut certes conseqüències. Conseqüències que no agraden a ningú, però que a la vegada ens han portat a veure la cara poc agraciada d’aquesta societat del segle XXI.

Aquella societat abduïda per un consum frenètic que a la vegada no volia veure més enllà del present i del mateix individu, veu frenada de cop les seves aspiracions. Aquella societat que en part no s’identificava amb conceptes com sostenibilitat i que vivia al dia, s’ha estancat i veu com ha de pensar de cop, més enllà del demà. Una societat que majoritàriament s’aferrava a l’individualisme. Un individualisme imperant aquests darrers anys que ens ha portat on som. Temps on la gent es mira al mirall de casa i procura que els seus no rebin gaire. Dies egoistes a voltes. Temps difícils per pensar col·lectivament cap a on volem anar. Un hivern per confiar que la grossa arribi a casa i per esperar que les tisores no afectin a l’economia domèstica.

D’aquesta poca capacitat d’actuació i pensament col·lectiu, certs agents socials se n’aprofiten, i duen a terme un plec de mesures que alguns ens escandalitza. Si realment volem sortir del pou, la nostra manera de pensar, actuar i treballar ha d’esdevenir conjunta i cooperativa. Aquesta forma d’actuar, per sort, no és una raresa en aquesta societat, tenim un munt de bons d’exemples que ens poden servir. Exemples de diferents tipologies i àmbits d’actuació (ONG’s, cooperatives de consum, entitats i associacions de tot tipus,…) que ens ajuden a entendre i a dibuixar una manera més de viure en aquest planeta.

Les èpoques de crisi, en definitiva, són temps pels canvis. I perquè els canvis siguin col·lectius, els individus en particular hi tenim molt dir.

Article publicat a Ràdio Granollers
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s