Cara B #5 (Maig 2017)

Ja està disponible la cinquena entrega del Cara B d’aquest 2017. Avui toca presentar-vos la cinquena selecció musical d’aquest any. La llista d’aquest mes de maig està farcida d’algunes novetats discogràfiques, com ja va sent habitual. També, com ja va sent una tònica d’aquestes “playlists”, s’ha apostat per afegir-hi algunes propostes d’àmbit internacional, així com per ressaltar algunes cançons menys conegudes d’alguns dels artistes més emblemàtics. Un mesclat musical de prop d’una hora de durada, que espero que sigui del vostre agrat. Un maig per gaudir musicalment amb la Sílvia Pérez Cruz, en Billy Bragg, Guillem Ramisa, Ben Harper, Mishima, Pau Vallvé, Big Ok, Bullit, Please Wait, Tano!, The Saurs, Pull my strings, la Abdominable gallina nauseabunda, Ós Bru, 4hiverns i l’Eric Fuentes.

Una “playlist” que es nodreix d’actualitat musical, en la qual trobareu més cançons de bandes que ja hem fet sonar en alguna altra llista del Cara B d’enguany. Recordeu que aquesta “playlist” i moltes altres les podreu trobar aquí mateix o també les podreu buscar en el nostre compte que tenim a Spotify.

Assaboriu aquest d’aquest fil musical, una selecció ben diversa, plural i transversal, on hi podreu trobar de tot. Aquí teniu el Cara B #5 (Maig 2017):

Més informació aquí:

Continua llegint

Anuncis

Cara B #4 (Abril 2017):

Ja tenim a punt la quarta entrega del Cara B d’aquest 2017. Avui us presento la quarta selecció musical d’aquest any. La llista d’aquest mes d’abril està farcida de novetats discogràfiques, com ja va sent habitual. Aquest mes d’abril ha estat molt prolífic en quant a novetats discogràfiques. També com ja va sent una tònica d’aquestes “playlists”, s’ha apostat per afegir-hi algunes propostes d’àmbit internacional, així com per ressaltar algunes cançons menys conegudes d’alguns dels artistes més emblemàtics. Un mesclat musical de prop d’una hora de durada, que espero que sigui del vostre agrat. Un abril per gaudir musicalment amb l’Orchestra Fireluche, els Matagalls, en Xavi Baró, Mazoni, La Abdominable Gallina Nauseabunda, en Joan Miquel Oliver, Cala Vento, Kitsch, KOP, Viva Belgrado, Autodestrucció, Els Surfing Sirles, Patch, El Pèsol Feréstec, El Niño de Elche, la Maria Arnal i en Marcel Bagés, en Ferran Palau, Sean Rowe i Rosalía.

Una “playlist” que es nodreix d’actualitat musical, que rebusca per tot el panorama de bandes que hi ha aquest país i que mira més enllà del fet local. Aquesta “playlist” i moltes altres les podreu trobar aquí mateix o també les podreu buscar en el nostre compte que tenim a Spotify.

Assaboriu aquest reguitzell d’estrenes musicals, una selecció ben diversa, plural i transversal. Aquí teniu el Cara B #4 (Abril 2017):

Més informació aquí:

Continua llegint

Cara B #3 (Març 2017)

Ja tenim a punt la tercera entrega del Cara B d’aquest 2017. Avui us presento la tercera selecció musical d’aquest any. La llista d’aquest mes de març està farcida de novetats discogràfiques tant del passat tram final de 2016, com d’algunes d’aquest mateix 2017.  També com ja vam fer en la primera selecció d’aquest gener de 2017, s’ha apostat per afegir-hi algunes propostes d’àmbit internacional, així com per ressaltar algunes cançons menys conegudes d’alguns dels artistes més emblemàtics. Un mesclat musical de prop d’una hora de durada, que espero que sigui del vostre agrat. Un març per gaudir musicalment amb Roger Puig, Pistola, l’Últim Cavall, Big Ok, Ran, Ran, Ran, Les Sueques, Smoking Souls, The Unfinished Simphony, Za!, Branca Santa, Eduard Gener, La Bressola, Mazoni, Enric Montefusco, Manel, Ferran Palau i Rosalía.

Una “playlist” que es nodreix d’actualitat musical, que rebusca per tot el panorama de bandes que hi ha aquest país i que mira més enllà del fet local. Aquesta “playlist” i moltes altres les podreu trobar aquí mateix o també les podreu buscar en el nostre compte que tenim a Spotify.

Assaboriu aquest reguitzell d’estrenes musicals, una selecció ben diversa, plural i transversal. Aquí teniu el Cara B #3 (Març 2017):

Més informació aquí:

Continua llegint

Cara B #2 (Febrer 2017)

img_3258Ja tenim a punt la segona entrega del Cara B d’aquest 2017. Avui us presento la segona selecció musical d’aquest any. La llista d’aquest mes de febrer està farcida de novetats discogràfiques tant del passat tram final de 2016, com d’algunes d’aquest mateix 2017.  També com ja vam fer en la primera selecció d’aquest gener de 2017, s’ha apostat per afegir-hi algunes propostes d’àmbit internacional, així com per ressaltar algunes cançons menys conegudes d’alguns dels artistes més emblemàtics. Un mesclat musical de prop d’una hora de durada, que espero que sigui del vostre agrat. Un febrer per gaudir musicalment amb Sanjosex, Carles Belda, Xavier Baró i Renaldo & Clara, Seis Pájaros de un tiro, Espaldamaceta, Pau Vallvé, Zulu Zulu, Univers, Biscuit, Los Tiki Phantoms, Cuello, Bad Mongos, Albert Pla, Capità Pilgrim, Quimi Portet, Agnes Obel i Anímic.

Una “playlist” que es nodreix d’actualitat musical, que rebusca per tot el panorama de bandes que hi ha aquest país i que mira més enllà del fet local. Aquesta “playlist” i moltes altres les podreu trobar aquí mateix o també les podreu buscar en el nostre compte que tenim a Spotify.

Assaboriu aquest reguitzell d’estrenes musicals, una selecció ben diversa, plural i transversal. Aquí teniu el Cara B #2 (Febrer 2017):

Més informació aquí:

Continua llegint

Cultura de proximitat

Sovint hi ha un discurs, un relat, una mica estès a peu de carrer que el món de l’art i de la cultura és força distant al públic en general (sobretot en la cultura de masses o la cultura “mainstream”). Hi ha magnificada una idea que l’artista no és procliu a mecanismes que apropin el mateix artista al públic o a la seva pròpia parròquia de seguidors, i que potser quan existeix aquest intent d’acostament és més virtual que no pas real. Però tot i així, com que no tothom és igual, i no tothom entén aquest món de la mateixa manera, hi ha artistes i espectadors que aposten per aixecar barreres entre el món de la producció artística i el món del consum cultural. Cada cop hi ha més artistes de diferents disciplines que busquen camins i dreceres per acostar la seva obra al públic, ja sigui al petit teatre, a la llibreria del barri, a la sala de concerts o a l’ateneu popular. De fet, no sé ben bé fins a quin punt la crisi econòmica que estem patint tots plegats, ha estat clau per desllorigar i esmicolar aquest discurs patent. Però en qualsevol cas, el món artístic i sobretot el món cultural més alternatiu està fent passes en aquest sentit.

Hi ha unes quantes mostres que apunten a aquesta direcció. En el mateix Vallès hi podem trobar; els vermuts literaris del Tarambana, els dimarts singulars de l’AC de Granollers i algunes altres propostes similars. Sense anar més lluny, aquest passat dissabte 28 de gener a Granollers i més concretament a la Sala NauB1 va tenir lloc una nova proposta prou singular “I si parlem de música?”. Una idea d’esdeveniment que pretenia establir un diàleg obert entre artistes musicals com Mazoni (Jaume Pla) o El Petit de Cal Eril (Joan Pons) i el públic que ho desitgés. Aprofitant l’avinentesa que ambdós músics tenien programat un concert a la mateixa sala aquell dia, hores abans i entre proves de so d’ambdues bandes, va tenir lloc un debat sobre el món musical.

Un debat on el músic parlava de tu a tu i sense micròfons pel mig amb el públic. Un diàleg per xerrar sobre processos creatius,  fonts d’inspiracions artístiques, metodologies de treball o sobre la mateixa indústria musical o cultural, per citar alguns temes. Però sobretot va ser un espai comunicatiu per demostrar que moltes vegades els artistes estan més avesats a respondre a les preguntes dels periodistes especialitzats que no pas a respondre els dubtes i inquietuds del públic. I és això el què fa que aquesta proposta esdevingui singular. En primer lloc per baixar al mateix esglaó o replà el músic i el seguidor, i en segon lloc, perquè aquest diàleg entre artista i públic és proper, distès i viu. S’ha de lloar que tant en Jaume Pla (Mazoni) com en Joan Pons (El Petit de Cal Eril) es llencessin sense paracaigudes, com aquell qui diu, davant una proposta inusual en el món musical, que servia i serveix per apropar encara més  l’art musical a públic i amants de la música.

Així doncs, només queda aplaudir iniciatives com aquesta. Iniciatives que activistes culturals com Joan Gener sota l’aixopluc d’equipaments públics com la Sala NauB1 proporcionen als amants de la cultura. Toca encoratjar-los a seguir, sense filtres i sense embuts, fomentant petites tertúlies culturals de proximitat. Intentarem seguir-les de ben a prop.

Notícia de VOTV