La Troca, la fàbrica del riure.

La Troca, equipament públic granollerí que està integrat a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, acull aquest mes de març  el segon curs de “clown”. Aquest curs denominat “Clown i fórmules còmiques” es va posar en marxa el passat 1 de març. Aquest curs té un marcat caràcter formatiu i està impulsat, per la mateixa persona que va engegar el darrer curs de “clown”, pel pallasso nord-americà Jango Edwards, artista creador del Noveau Clown Institue. El pallasso nord-americà compta amb la col·laboració d’altres “clowns” com Toni Murchlans i Monti.

Com ja es va fer en l’anterior edició els alumnes matriculats en aquest segon curs comptaran amb la sala de l’Aplegador de l’equipament La Troca per poder mostrar al públic assistent el treball realitzat en el curs. Aquestes particulars funcions es realitzaran el dissabtes 13, 20 i 27 d’aquest mes de març. A la vegada, crec que és interessant ressaltar que gràcies al conveni entre l’administració granollerina i l’organització, els alumnes residents a Granollers d’aquest curs podran optar a dues beques. Beques que correspondran al 50% del cost del curs, el qual és proper als 1250 euros. A tall informatiu recordar que els alumnes d’aquest curs  no únicament són locals sinó que també n’hi ha que provenen d’altres països.

Amb aquests esdeveniments Granollers a voltes surt del gris cultural al que sovinteja en el dia a dia. M’alegra saber que aquell primer curs no es va quedar sol i que tot plegat té una certa continuïtat.  Aplaudeixo, com ho vaig fer en aquest portal en la primera edició del curs de “clown”, que l’administració granollerina aposti per detalls culturals. Detalls, perquè estarem d’acord que aquesta iniciativa és si més no, una proposta particular però a la vegada, aquesta és d’una qualitat distingida.

Així doncs, Roca Umbert i La Troca, tornen a fer riure i a fabricar riures, riures genuïns i gens irònics.


3 pensaments sobre “La Troca, la fàbrica del riure.

  1. La Fàbrica dels Pallassos. « Punts i seguits diu:

    […] La Fàbrica dels Pallassos. 17 juliol 2010 cullix Deixa un comentari Ves als comentaris Ja s’ha estrenat la primera sèrie de producció pròpia de VOTV, La Fàbrica dels Pallassos. Aquesta és una sèrie de divulgació cultural que vol aprofundir sobre l’ofici del clown. Un programa de televisió que neix a partir del curs que el reconegut pallasso Jango Edwards ha realitzat amb el seu Noveau Clown Institut (NCI), a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers (del qual també n’he parlat en aquest bloc). […]

  2. La Fàbrica dels Pallassos. « Nostrat diu:

    […] Ja s’ha estrenat la primera sèrie de producció pròpia de VOTV, La Fàbrica dels Pallassos. Aquesta és una sèrie de divulgació cultural que vol aprofundir sobre l’ofici del clown. Un programa de televisió que neix a partir del curs que el reconegut pallasso Jango Edwards ha realitzat amb el seu Noveau Clown Institut (NCI), a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers (del qual també n’he parlat en aquest bloc). […]

Deixa un comentari