Doncs… Aleix Garriga, per què no?

Per aquest proper dissabte, suggereixo una proposta musical interessant. Una proposta que no aixafarà pas la guitarra als més culers, ni tampoc als amants del futbol més exquisit. No patiu, que dissabte es podrà combinar passió esportiva i musical. Engrescador pot ser presenciar el concert que el músic vallesà, Aleix Garriga, oferirà aquest dissabte 10 d’abril al Casal de Joves “El Kaliu” de Lliça de Vall, just en acabar el transcendental partit de futbol entre el Reial Madrid i el Barça.

Aleix Garriga tocarà a casa, i amb els seus. El músic de Lliçà de Vall presentarà el seu darrer treball discogràfic, que porta per títol “Doncs” (Temps Record, 2009). Després de quinze anys navegant per múltiples bandes, Aleix Garriga començà a crear un repertori basat en cançons velles, noves i lletres musicades de Xavier d’Edimburg.

Com ja he dit, oferirà les cançons d’aquest disc amb els seus. Ho farà acompanyat de la banda Els Brocs, formació musical que aglutina també, músics de la comarca. (Marialena Sampietro: percussions, veus i bateria, Víctor Reyes: baix i veus, i Toni Lledó: bateria, guitarra i mandolina) Aquesta banda però, no serà la única companyia que l’Aleix Garriga tindrà a l’escenari. Altres músics, com el cantant de la mítica banda Diluvi, formació vallesana en en la qual tocava l’Aleix Garriga i que ja no es troba en actiu, posarà la seva veu en alguna cançó. A la vegada, m’agradaria destacar la col·laboració que la Bikimel, Vicky de Clascà, tindrà en aquest concert. Bikimel aportarà la seva genuïna veu, en temes com “El timoner de l’Ebre”.

Propostes de proximitat i de música local com aquestes, són les que a un servidor li fan trempar. Iniciatives com aquesta, són de difícil renúncia i d’extremada militància, encara que sigui per recolzar artistes del territori que ofereixen retrats palpitants de la comarca. Aleix Garriga, amb temes com “Viure al Vallès”, dóna un tomb pel territori de la mà de la cançó d’autor protesta més incisiva i de la mà de melodies properes al rock més rural.

Si no coneixeu l’Aleix Garriga i el seu estil musical, aquí us deixo una breu entrevista. Una entrevista en què no hi falta pas la seva música.

Deixa un comentari